Annons
Studenter har blivit störda av en person som sjunger högt i Ekonomikums korridorer.
Foto: Sigrid Asker

Studenter störda av sång och utskällning


Vid upprepade tillfällen har studenter blivit störda av en person som vistas på Ekonomikum. Enligt intendent Peter Götlind är situationen komplicerad, inte minst eftersom personen i fråga är student.

Studenter har enligt skrivelse i diariet vid flera tillfällen blivit störda medan de suttit och pluggat på Ekonomikum, av en person som ofta vistas i lokalerna. Hen uppges bland annat ha sjungit högt i korridoren, för att vid tillsägelse att vara lite tystare skälla ut personer med glåpord om deras religion.
Intendent Peter Götlind uppger att personen i fråga är känd sedan många år. Hen har varit inskriven på olika kurser vid universitetet under flera års tid, och har därmed rätt att vistas på Ekonomikum.
– Det krånglar till det att hen inte är obehörig. Studenter har långt gående rättigheter. I vissa perioder funkar det bättre för den här individen, i andra sämre, säger Peter Götlind.

I bibliotek, kaféer och restauranger på universitetets campus finns inga hinder för utomstående att vistas. Att gå runt i korridorerna och störa skulle innebära att man som icke-student blir avvisad.
– Det är naturligtvis inte rätt att en student heller gör det. Vi har vid olika tillfällen försökt prata med hen, med varierande resultat. Hen har inget passerkort och kan därmed inte komma in på kvällar och helger, eftersom det har förekommit störningar, säger Peter Götlind.
Min tanke är att det här är en person som inte mår bra?
– Ja, det är ju sorgligt för alla inblandade, säger Peter Götlind.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…