Annons
För andra gången i år har någon stulit en av Carolina Redivivas datorer.
Foto: Hanna Strandberg

Tjuven framme på Carolina igen


Tillvägagångssättet tycks ha varit detsamma som förra gången en av Carolina Redivivas datorer stals. Intendenten meddelar att man nu har vidtagit åtgärder.

För en dryg månad sedan anmälde Peter Kohlm, intendent vid universitetsbiblioteket att en av Carolina Redivivas datorer blivit stulen. Nu har samma sak inträffat igen.
– Det verkar ha hänt tisdag 13 februari. Någon har klippt av en vajer och hakat loss datorn från stativet. Vi tror att det är samma person som förra gången, eftersom det är gjort på samma sätt, säger Peter Kohlm.

Vid båda tillfällena hade tjuven dessutom ställt en skylt över stativet för att dölja stölden. Efter att den första datorn stals beslutade man att flytta datorerna till en plats där personalen har bättre uppsikt, men det hade man ännu inte hunnit göra.
– Nu har vi vidtagit andra åtgärder, men jag vill inte gå in på exakt vad, säger Peter Kohlm.
Polisen har lagt ned utredningen om brottet eftersom man anser att det inte går att lösa.


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…