Annons
Annons
Väggmålningen från 1995 hade ett löv för varje person som bott i korridoren sedan dess.
Foto: Robin Rushdie Al-Sálehi

Korridorens historia målades över


Alla som bott i korridoren sedan 1995 hade sina namn i trädet. Hyresgästerna var mycket förtjusta i sin väggmålning, så besvikelsen är stor sedan hyresvärden tog bort den utan förvarning.

De allmänna utrymmena i studentkorridoren på sjunde våningen i huset på Sernanders väg är spartanskt inredda med kala väggar.
– Det känns mer som ett sjukhus nu, säger Delphine Leroy, internationell student från Frankrike som har bott här sedan januari.
Så har det inte alltid varit. När Delphine Leroy flyttade in fanns här en stor väggmålning av ett träd. Den hade funnits där sedan 1995, och alla som bott där under den tiden har sitt namn i det.
– Trädet var äldre än jag, säger hon.
– Det var ett korridorsträd, ungefär som ett familjeträd fast för korridoren, säger Robin Rushdie Al-Sálehi, som också bor här.

Förutom trädet fanns mindre målningar mellan dörrarna, föreställande artister som Michael Jackson och Marilyn Monroe. Delphine Leroy tyckte det var trivsamt att det fanns konst i korridoren som påminde om alla som bott där före henne. Men för ett par veckor sedan stod det plötsligt målare där, och snart var både trädet och artisterna borta.
– Vi fick ingen förvarning alls. Sjukt tråkigt, säger Robin Rushdie Al-Sálehi.
Hyresvärden Heimstadens förvaltare, Johan Sandberg, medger att övermålningen kan ses som olycklig.
– Jag kan bara beklaga att det har blivit så, säger han.
Heimstaden gör till och från översyn av korridorerna och bedömer om de behöver målas om. Johan Sandberg har inte insyn i hur det har gått till i just det här fallet.
– Självklart ska det aviseras i förväg så att alla vet om det.
Om hyresgästerna haft möjlighet att tycka till, skulle de i sådana fall ha kunnat förhindra att konsten målades över?
– Det är omöjligt att säga då jag inte vet hur det såg ut. Men om det var fint skulle jag inte se några problem med att ha kvar det, säger Johan Sandberg.


Annons

Annons

Läs mer

2024-05-24 09:45
I onsdags sprangs det årliga studentloppet som anordnas av Studentidrott Campus 1477. Upp mot 200 glada löpare deltog i…
2024-05-21 10:13
Framtagandet av beslutsunderlag för en eventuell omlokalisering av Gamla torget har dragit ut på tiden och inget besked…
2024-05-16 08:34
Under tisdagen har studenter slagit läger utanför flera svenska och europeiska universitet med anledning av Israel…