Annons
Annons
– Flera studenter reagerade på den tydligt sexistiska reklamen, i synnerhet att den riktar sig till unga kvinnor med dålig ekonomi, sa Chalmers studentkårs ordförande Carl Toller till Ergo i höstas.
Foto: Noelle Madsen

Inte olagligt med ”sugar daddy”-sajter


I höstas florerade en skylt med texten ”Noll kronor i studielån? Dejta en sugar daddy” på Chalmers. Studentkåren på högskolan polisanmälde sajten – men åklagaren väljer att lägga ner utredningen.

I september förra året höjdes många ögonbryn då reklam som uppmuntrade studenter att dryga ut kassan genom att dejta rika män plötsligt fanns utanför bland annat Chalmers tekniska högskola. Studentkåren polisanmälde sajten Richs meets beautiful efter att ha fått avslag hos reklamombudsmannen, och S-kvinnor valde att följa deras exempel. S-kvinnor anmälde även en annan liknande sajt.

Men nu väljer åklagaren att lägga ner åtalet mot sajterna, skriver SVT Nyheter. Detta trots att både SVT Nyheter Stockholm och Uppdrag granskning har kunnat visa att män erbjuder tjejer pengar för sexuella tjänster på hemsidorna. Enligt åklagaren Thomas Ahlstrand behövdes ”tydligare sexköp och att sajterna vore mer designade för sexköp” för att väcka åtal och han kallar den här typen av sajter för gråzoner för prostitution.

S-kvinnor kommer nu gå vidare med frågan politiskt, skriver SVT Nyheter.


Annons

Annons

Läs mer

2024-07-11 13:34
Torsdag den 11 juli kom antagningsbeskedet för de som sökt kurser och utbildningar till höstterminen 2024. Vid Uppsala…
2024-07-08 12:09
AI-användning i studentarbeten har diskuterats hett de senaste åren. Nu lanseras nya AI-verktyg som påstår sig kunna…
2024-07-01 11:17
Enligt den senaste undersökningen från Eurostudent så upplever en tredjedel av studenter vid svenska lärosäten psykisk…