Annons
Härligt med somrigt väder Men var försiktig med var du grillar i helgen.
Foto: Wikimedia commons/ Tommie Hansen

Värmerekord i Uppsala – men ingen grill i helgen


Höll du också på att smälta bort igår? Det kan bero på att Uppsala på onsdagen var årets hittills varmaste plats med 29,3 grader. Och det fina vädret ser ut att fortsätta – men den som vill dra fram engångsgrillen i helgen går bet.

Uppsala är också, förutom innehavare av årets värmerekord, den enda platsen i Sverige som har haft meteorologisk värmebölja i år, rapporterar SVT Uppsala. Det betyder att det har varit över 25 grader varmt fem dagar i rad.

– Det är ovanligt med så pass höga temperaturer så här tidigt i maj. Vi kan ibland se värmeböljor i slutet av maj, men i första halvan av maj är det exceptionellt, säger SVTs meteorlog Per Stenborg till SVT Uppsala. nbsp;

I helgen kommer temperaturerna vara lite mer normala för årstiden och landa på mellan 20-25 grader. Ser du fram emot att fräsa på en bönbiff eller kryddig korv på en utegrill i parken i veckoslutet? Då får du tyvärr tänka om. Från och med imorgon råder eldningsförbud i Uppsala, meddelar Länsstyrelsen. Det nbsp; innebär att du bara får grilla på iordningsställda grillplatser på grund av risken för gräsbränder.


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-24 09:53
Verksamhetsårets sista fullmäktigesammanträde innan konstituerande fullmäktige bjuder på oklar stämning, långa…
2024-04-21 19:55
Ikväll klockan 20.00 stängde röstningen för Kårvalet 2024. Ta del av resultatet nedan. 
2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…