Annons
Annons
Isabella Blondin-Bella Löwengrip ska föreläsa tillsammans med Anders Wall.
Foto: Wikimedia Commons/Isabella Löwengrip; Sandra Gunnarsson

Blondin-Bella föreläser i Universitetsaulan


Årets Anders Wall-föreläsning får draghjälp av bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip. Syftet med arrangemanget är att inspirera unga att bli entreprenörer.

Varje år brukar nära 2000 besökare gå på Anders Wall-föreläsningen, som i själva verket är flera föreläsningar med syfte att locka fler unga att bli entreprenörer. Tidigare har bland annat Hannah Widell, Amanda Schulman, Björn Ulvaeus och Skype-grundaren Niklas Zennström talat. Med årets evenemang satsar man på att nå ut till ännu fler, genom att bjuda in Isabella Löwengrip, bloggare och entreprenör känd som ”Blondin-Bella”, skriver UNT.

Isabella Löwengrip har i sin blogg beskrivit Anders Wall som ”en av de mest inspirerande människorna i svensk näringslivshistoria”.

Det är också under Anders Wall-föreläsningen som stipendiet Årets Uppsalastudent på 100 000 kronor delas ut av kronprinsessan Victoria. Den som vill nominera en kandidat till utmärkelsen kan göra det till och med 24 september.

Anders Wall-föreläsningen äger rum i Universitetsaulan 20 november. Nytt för i år är att det även hålls en företagsmässa. Övriga föreläsare presenteras nästa vecka.


Annons

Annons

Läs mer

2020-05-20 15:27
Nu har valprocessen av en ny rektor börjat närma sig sluttampen. Idag presenterades de tre slutkandidaterna som är…
2020-05-20 11:45
Kommer det bli distans- eller campusbaserad utbildning till hösten? Rektor Eva Åkesson menar att det är för tidigt att…
2020-05-19 11:15
Hur har utbildningskvaliteten påverkats av att universitetet gått över till distansundervisning? Och hur mår studenterna…