Annons
Annons
Sofia Wadensjö Karén blir Årets alumn vid Uppsala universitet.
Foto: Pressbild: Jann Lipka, UR

Journalist blir Årets alumn


Utmärkelsen Årets alumn tilldelas i år journalisten Sofia Wadensjö Karén. Hon tog examen vid Uppsala universitet 1995 och är idag vd för Utbildningsradion.

Utbildningsradions vd Sofia Wadensjö Karén får utmärkelsen Årets alumn, som varje år delas ut av Uppsala universitet till en tidigare student som gjort ”framstående insatser inom sin karriär eller utfört något annat värt att uppmärksamma”.

Sofia Wadensjö Karén är vd för Utbildningsradion, UR. 2011- 2018 var hon publisher för tidningen Vi och vände en nedåtgående trend till framgång. nbsp; Hon tog kandidatexamen i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet 1995.

– Tiden vid Uppsala universitet har präglat mig på många plan. Förståelsen för vetenskapliga teorier och angreppssätt, mötet med den akademiska idévärlden och de nationsanknutna traditioner som Uppsala är så känt för. Allt detta har lagt en självklar grund för mitt yrkesliv, men även för mig personligen. För att inte tala om att jag lärde känna de flesta av mina närmsta vänner under mina år i Uppsala. Den unika kombinationen av kunskapstörstande, intellektuell höjd och intensiv social samvaro som Uppsala bjuder på ger verkligen de allra bästa förutsättningar för livslånga och djupa vänskapsrelationer, säger Sofia Wadensjö Karén i ett pressmeddelande.

19 mars 2019 håller hon en öppen föreläsning med anledning av utmärkelsen.


Annons

Annons

Läs mer

2021-06-23 11:56
Det blir en sommar fylld av rekryteringsarbete på Uppsala studentkår. Ergo pratat med ordförande Jacob Färnert för att…
2021-06-23 11:20
A dorm in the Flogsta high-rises is inhabited by clones from a successful experiment at BMC. One of your classmates…
2021-06-23 10:27
En korridor i Flogsta höghus bebos av kloner från ett lyckat experiment på BMC. En av dina kursare hävdar bestämt att…