Annons
Annons
Rörelsen startade vid ansedda lärosäten i Paris och har fått stor spridning över hela landet.
Foto: Anna-Sara Eriksson Lefebvre

Vägrar jobba för företag som inte tar klimatansvar


Tusentals franska studenter har skrivit på ett manifest som uppmanar till bojkott av företag som inte tar ansvar för att förhindra en klimatkatastrof.

Det hjälper inte att cykla när du arbetar för ett företag vars verksamhet bidrar till att påskynda klimatförändringar, menar de franska studenter som har lanserat ett manifest mot näringslivets bristande klimatansvar och så kallad ”greenwashing”, att felaktigt framställa sig som miljövänlig. Manifestet uppmanar till bojkott av företag som inte går i linje med att förhindra klimatförändringar.

”Vi, studenter 2018, gör följande iakttagelse: Trots de många alarmklockorna från vetenskapen, trots de oåterkalleliga förändringar som redan har observerats runt om i världen, så fortsätter våra samhällen på kursen mot en miljömässig och humanitär katastrof”, skriver studenterna i manifestet.

Rörelsen startade på ansedda lärosäten i Paris och sprider sig snabbt över hela Frankrike. På tisdagen hade 12 700 personer skrivit på manifestet, skriver tidningen ETC.


Annons

Annons

Läs mer

2021-10-14 12:33
Den stora ökningen av antalet fall i disciplinnämnden har fått UU att prova nya metoder. Nu har man tagit fram en fusk-…
2021-10-12 15:33
Den äldre juriststudent som bott på Rackarberget sedan 2012, men inte kunnat uppvisa några studieresultat sedan 2013…
2021-10-11 15:35
Ska man dömas för fusk även om man inte känner till vad det får konsekvenser? Ja, det menar både Uppsala universitets…