Annons

Nazistanklagelser klistrades upp på BMC


Klisterlappar där en anställd vid Uppsala universitet angavs med bild och personnummer och pekades ut som nazist sattes upp på Biomedicinskt centrum. Intendenten har anmält skadegörelse.

Det var måndagen den 15 oktober som man upptäckte att det på sex av entréerna till Biomedicinskt centrum (BMC) hade satts upp klisterlappar där en universitetsanställd pekas ut som nazist. På anslagen fanns en bild på den anställda ifråga tillsammans med hens personnummer. De var undertecknade Antifascistisk aktion.

– De kan ha suttit uppe hela helgen i och med att vi upptäckte dem på en måndag. Det vi kunde göra var att ta bort klisterlapparna och göra en polisanmälan för skadegörelse, säger Daniel Karlsson, intendent på BMC.

Intendenten har aldrig träffat personen som pekas ut och vet ingenting om bakgrunden till Antifascistisk aktions affischering.

– Det här är inte okej oavsett om det är sant eller inte. Det skapar bara mer arbete för oss. Personen som pekas ut skulle kunna anmäla förtal, säger Daniel Karlsson.

Huruvida den utpekade personen har sett klisterlapparna vet han inte.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…