Annons
Annons
Miriam Runold är glad att hon ställde upp i SVT-programmet Första dejten .
Foto: Privat

Så var det att dejta i tv


I senaste avsnittet av ”Första dejten” i SVT syntes Uppsalastudenten Miriam Runold (som just nu har uppehåll i studierna på kulturentreprenörsprogrammet för att läsa på konstskola). Ergo ringde upp henne för att höra hur det egentligen kan kännas att söka kärlek på bästa sändningstid.

Hur kom det sig att du sökte till ”Första dejten”?

– Det var lite på skoj. Jag satt med min syster och hennes pojkvän och degade när vi kom på idén, och sedan visade det sig att jag hade gått vidare. Först intervjuade de mig på telefon, sedan fick jag komma till produktionsbolaget och till sist ringde de och berättade att de hittat en dejt åt mig.

nbsp;

Var det som du tänkt dig?

– Nja, det var en jättelång dag. Själva dejten tog bara en och en halv timme men jag blev hämtad redan klockan 12 och körd i bil till Waxholms hotell, där restauranten ligger. Då fick jag ha sådana där glasögon man hade på kemin med svart tejp på, för att jag inte skulle råka få syn på min dejt i förväg. Sedan satt jag och väntade tillsammans med andra i ett konferensrum. Något som var lite oskönt var att de hade ett ”killrum” och ett ”tjejrum”. Jag fick sitta i ”killrummet” och sedan fick jag höra av min dejt att det fanns glittersmink i ”tjejrummet”. Det hade jag gärna velat använda.

nbsp;

Hur tyckte du att själva dejten gick?

– Jättebra Det som syntes i tv var när vi hade som roligast, egentligen satt vi inte och skrattade och skrek precis hela tiden, men det var verkligen en bra matchning.

nbsp;

Nu har ju avsnittet visats, hur kändes det att titta på dig själv?

– Det var en lättnad. Jag var rädd att de skulle klippa så att jag såg dum ut, men det tycker jag inte att de gjorde.

nbsp;

Har du några tips till någon som funderar på att vara med i programmet?

– Tänk ut några back up-frågor till dejten. I programmet ser det ut som att de inte ser kamerorna, men de är ganska påtagliga och det står någon och lyssnar på en hela tiden. Det blir inte så avslappnat så det är lätt att glömma bort vad man brukar prata om på en dejt.

nbsp;

Det låter i alla fall inte som att du ångrar din medverkan?

– Åh nej, inte alls Men det är för att jag hade tur och fick en sådan bra dejt.

nbsp;

Sist men inte minst, vad hände efteråt mellan dig och Hanna?

– Vi gick ut och drack öl direkt efter programmet. Hon bodde i Småland, så vi träffades i Malmö och sedan flyttade jag till Berlin ett tag och då kom hon och hälsade på mig där. Sedan blev det inte så mycket mer, nu har vi bara lite kontakt via Instagram.


Annons

Annons

Läs mer

2020-05-29 15:56
Studenter som tröttnat på distansundervisning kan andas ut – under fredagens pressträff meddelade regeringen att…
2020-05-29 15:18
Flera studenter har reagerat över att väktare fotat dem på campus senaste tiden.
 – Säkerhetsavdelningen ville veta hur…
2020-05-28 17:09
Välmeriterade rektorskandidat Anders Hagfeldt tror att en stärkt klimatprofil och ökad samverkan mellan olika…