Annons

Hedda vädjar till tjuven


Breven och fotona var allt Hedda Berkesand hade kvar efter sin mormor. Nu vädjar hon till den som stal dem i hennes källarförråd i Flogsta att lyssna på sitt samvete.

I måndags kväll upptäckte Hedda Berkesand, boende i Flogsta låghus, att någon tagit sig in i hennes förrådsutrymme i källaren och stulit saker. Förra veckan var hon nere i källaren och hämtade julsaker, så det måste ha hänt nyligen.

– Det var ingenting av ekonomiskt värde. Det som eventuellt kunnat vara värt något för någon annan var kläder, men de finns kvar. Det som försvunnit är en liten papplåda med vykort, julkort, brev och foton som var det enda jag hade kvar efter min mormor, säger Hedda Berkesand.

Bara de som bor i huset har tillgång till källaren och det fanns enligt Hedda Berkesand inga tecken på att någon brutit sig in. Hon har heller inte uppfattat om att det skulle råda någon inbrottsvåg i Flogsta.

– Mitt förråd har däremot ett otroligt dåligt lås, det var antagligen lätt att smussla upp. Vid cykelställen intill låg en massa tomma ölburkar så det kan ju vara så att några haft fest och tyckte det var kul att ta saker, säger hon.

Sakerna som stals hade ett djupt affektionsvärde för Hedda Berkesand. I lådan fanns bland annat kärleksbrev från hennes morfar som skrevs på 40-eller 50-talet.

– Det är så himla, himla tråkigt, jag är väldigt ledsen. Andra saker kan man ersätta, men inte de här.

Nu vädjar Hedda Berkesand till den som stal lådan att lämna tillbaka innehållet. I ett inlägg i en Facebookgrupp skriver hon att man gärna får behålla lådan bara hon får tillbaka det som betyder något.

– Om den personen mot förmodan skulle få dåligt samvete och har kvar sakerna får den gärna komma och lämna dem vid min dörr, på Flogstavägen 77A. Jag förstår att man inte vill ge sig tillkänna, men jag är nöjd bara jag får tillbaka dem, säger hon.


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…