Annons
Annons
Vilken lärare skulle du passa som, tror du?
Foto: Per Enström

Testa vilken lärare du ska bli


Den nylanserade Lärarutbildningsguiden ska få fler att läsa till lärare. Här kan du bland annat testa vilken sorts lärare du borde bli.

12 500 nya lärare varje år till 2031. Det är vad Sverige behöver, varför Universitets-och högskolerådet (UHR) har lanserat en digital lärarutbildningsguide som ska få fler att söka lärarutbildning.

Lärarutbildningsguiden ger svar på frågor om behörighet, vilka kurser man bör läsa och var olika utbildningar finns.

– Det är på regeringens uppdrag som UHR har tagit fram denna guide som ska öka kännedomen om både de längre reguljära och de kortare kompletterande alternativen Med lärarutbildningsguiden kan fler upp shy;täcka bredden av möjliga utbildningsvägar baserat på egen bakgrund och intressen, säger UHR:s generaldirektör Karin Röding i ett pressmeddelande.

Arbetsmarknaden är ljus för den som vill bli lärare och det finns kortare vägar till yrket för den som har kompetens från andra yrken. Nyanlända som har lärarutbildning från ett annat land kan gå en kompletterande utbildning. I Lärarutbildningsguiden kan du testa dig själv via Lärarkompassen för att se vilken typ av lärare som skulle passa dig att vara.


Annons

Annons

Läs mer

2020-02-20 10:57
Två läkarstudenter misstänks ha fuskat genom att skriva upp varandras namn vid obligatoriska moment där bara en av dem…
2020-02-20 10:24
Vem vill du se som Uppsala universitets nya rektor? Fram till måndag 24 februari kan studenter och anställda nominera…
2020-02-19 11:55
”Ifrågasatt kvalitet” – så lyder betyget för de ämnen som granskats i UKÄ:s utvärdering av ämneslärarutbildningarna vid…