Annons
Annons
Psykolog Viktoria Rick pratar med besökare på Studenthälsodagen.
Foto: Sigrid Asker

Hälsan i fokus på nytt evenemang


Frukt, föreläsningar och hälsotester stod på programmet när Studenthälsan bjöd in till öppet hus. Uppslutningen blev inte riktigt vad arrangörerna hade hoppats på men de vill ändå satsa på att göra Studenthälsodagen till en tradition.

En trappa upp från Ergos redaktion ligger Studenthälsan. Därför är det självklart att kila upp med kamera och block för att ta tempen på Studenthälsodagen. Resultat? Knappast någon feber.

– Det har varit lite svårt med uppslutningen, men några studenter har dykt upp. Vi har också evenemang på Campus 1477 och i Segerstedthuset, dit har det också kommit en del, säger psykolog Viktoria Rick på Studenthälsan.

Just nu står två studenter och gör hälsotest på en laptop, omgivna av fruktskål och broschyrer. Ingen av dem vill ställa upp på intervju, men de ger feedback till Viktoria Rick om formulären.

– Man borde kunna kryssa i någonstans att man är vegetarian, säger en.

Viktoria Rick tackar och säger att de ska lägga det på minnet. Sedan fyller jag själv i några formulär, ljuger lite om min snuskonsumtion och får veta att jag är hälsan själv, ungefär. Det finns formulär för bland annat livsstil, alkohol, stress och psykisk hälsa.

– De här testen finns att göra på vår hemsida hela tiden, men här idag kan man förstås få personlig feedback, säger Viktoria Rick.

Andra hållpunkter i programmet är föreläsningar om allt från att komma igång med träning till studieteknik och stresshantering. Tanken är att Studenthälsodagen ska bli ett återkommande evenemang.

– Om tio år kanske vi säger ”minns ni första gången, när nästan ingen kom”, säger kurator Ulrica Hising och skrattar.


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-11 09:28
En ny aktivitetsbox har dykt upp i ekonomikumparken. Boxen, som innehåller sport- och träningsutrustning, är en del av…
2024-06-07 10:55
Under måndagsförmiddagen greps 13 demonstranter i samband med en demonstration i Universitetsaulan. Det rapporterar UNT…
2024-06-07 09:03
Stockholms universitets studentkårs tidning Studietid går i graven - för andra gången. Detta efter ett beslut inom…