Annons
Annons
David Sinkvist från Högskoleprovsguiden, Helena Sverrisdóttir Liewendahl och Git Hansson från Compete Now, företaget bakom spelet MIG.
Foto: Pressbild Compete Now

Nu kan du spela dig in på universitetet


På lördag skrivs högskoleprovet över hela Sverige. Många pluggar genom att göra gamla prov men nu kan man också öva med hjälp av spela frågespelet MIG.

För 18 år sedan lanserade Helena Sverrisdóttir Liewendahl och Git Hansson frågespelet MIG, som nu finns i många svenska hem. Nu släpper de en ny version – med högskoleprovsfrågor.

– Vi fick en förfrågan från David Sinkvist som driver Högskoleprovguiden, som tyckte det skulle vara roligt med en högskoleprovsversion av MIG. Det är ju lättare att lära sig när man har kul, säger Helena Sverrisdóttir Liewendahl.

Först var hon och Git Hansson dock tveksamma. Temat kändes smalt. Men de ringde Akademibokhandeln för att höra vad de tyckte.

– ”Herregud, det är ju en skitbra idé”, var svaret. Jag blev lite förvånad faktiskt men började inse att kunskapen inte bara är intressant för de som ska skriva provet. Jag brukar ju själv göra ordtesten som publiceras i tidningen, säger Helena Sverrisdóttir Liewendahl.

De språkliga delarna av spelet var också de som hon hade lättast att utforma. Helena Sverrisdóttir Liewendahl berättar att hon i vanliga fall brukar vara bra på att hitta rätt svårighetsgrad när hon gör spel.

– Just matten gick bort för mig, där fick vi ta in experthjälp.

Sedan några dagar tillbaka finns spelet i butik och har redan fått bra respons. Bland annat har Babben Larsson testat det.

– Hon berättade att hon som väntat var jättebra på ord och urusel på matte, säger Helena Sverrisdóttir Liewendahl och skrattar.

Tror du att fler kommer att skriva bra på högskoleprovet nu på lördag?

– Haha, det vore ju jättekul om fler klarade det. Men spelet kom ju nyss, så jag tror att det i sådana fall snarare blir vid höstens prov det ger resultat, säger Helena Sverrisdóttir Liewendahl.


Annons

Annons

Läs mer

2020-08-14 10:00
I stället för att ha en anställd läkare inleder Studenthälsan ett samarbete med Ekeby hälsocenter. Tanken är att…
2020-08-10 15:59
Verklighet blandas med fiktion när Uppsala stadsteater sätter upp en pjäs baserad på kidnappningen av en Uppsalastudent…
2020-08-06 13:30
Trots att kraven på distansundervisning lyftes i juni kommer långt ifrån alla utbildningar vid Uppsala universitet…