Annons
Annons
Prisa gud... i juni. Skatteåterbäringen kan dröja för flera låntagare hos CSN.
Foto: Wikimedia commons

Miss hos CSN försenar skatteåterbäring


Under tisdagen stod det klart att CSN skickat felaktiga uppgifter till Skatteverket angående en del av sina kunder. Det innebär att låntagare kan få vänta längre på skatteåterbäring i år.

Skatteverket har fått felaktiga uppgifter om räntan på återkrav till CSN, konstaterades på tisdagen. Det kan innebära att flera tusen svenskar får vänta på sin skatteåterbäring till i juni. De berörda är personer som fått en felaktig summa av CSN och därför måste betala tillbaka snabbare. Till skillnad från den vanliga räntan på studielån är räntan på återkrav avdragsgill.

– Det vi vet är att det är ett antal som är påverkade av detta och vi beklagar ju om det blivit så att återbäring har blivit försenat för några av våra kunder, säger Klas Elfving, pressekreterare på CSN till Expressen.

Missen uppdagades under tisdagseftermiddagen och myndigheten kan i dagsläget inte svara på exakt vad som gått fel. Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, råder de som kan vara drabbade att kontrollera om de fått sina slutskattebesked.

– Även om Skatteverket gjort vad de kan för att säkerställa att det finns korrekt underlag för en varje deklaration, så är har det så att för några så har det inte varit det blivit rätt, eftersom kontrolluppgifter från CSN kommit in efter att många redan hunnit deklarera tidsfristen tagit slut, säger han till Expressen.

CSN ber alla som har deklarerat före 2 april att kontrollera att ränteuppgifterna stämmer med årsbeskedet.


Annons

Annons

Läs mer

2024-07-11 13:34
Torsdag den 11 juli kom antagningsbeskedet för de som sökt kurser och utbildningar till höstterminen 2024. Vid Uppsala…
2024-07-08 12:09
AI-användning i studentarbeten har diskuterats hett de senaste åren. Nu lanseras nya AI-verktyg som påstår sig kunna…
2024-07-01 11:17
Enligt den senaste undersökningen från Eurostudent så upplever en tredjedel av studenter vid svenska lärosäten psykisk…