Annons
Annons
Gamla torget
Nycklar och hänglås stals vid inbrottet.
Foto: Wikimedia commons

Ingen nyckel till brott på Gamla torget


Uppsala universitet har utsatts för ett ovanligt inbrott i lokalerna på Gamla torget. Intendent Greger Hjelm hoppas att det rör sig om en engångsföreteelse.

Campus Gamla torget, där bland annat Statsvetenskapliga institutionen och Juridiska institutionen inhyses, hade ett inbrott i mitten av augusti. Gärningspersonernas skörd tycks ha bestått av tre hänglås som satt på öppna skåp i omklädningsrummet samt nyckeln till ett nyckelskåp. Där 500 nycklar till samtliga kontor förvaras.

– Vi har borrat upp nyckelskåpet och alla nycklar är kvar. Flera dörrar hade brytmärken, som vi nu har åtgärdat, säger Greger Hjelm, intendent på Campus Gamla torget.

Bland annat fanns brytmärken till ett rum med datorer men ingen dator har tillgripits. Det finns inga tecken på att huvudentrén har brutits upp, men denna står öppen några timmar under dagtid. Lokalerna saknar övervakningskamera och det finns inga spår efter gärningspersoner.

– Vi har varit förskonade från inbrott och hoppas att detta var en engångsföreteelse. Vi är glada att det inte var något värre, säger Greger Hjelm.

Händelsen har polisanmälts.


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-20 09:23
Att genomgå en forskarutbildning är mindre lönsamt idag än för 20 år sedan. Lönepremien för gruppen har sjunkit i både…
2024-06-19 09:32
Västmanlands-Dala Nation är känd som den nation i Uppsala som har flest studentbostäder att hyra ut till sina medlemmar…
2024-06-13 08:28
EU-valet är genomfört - men hur röstades det i Uppsalas studentområden?