Annons
Annons
V-Dala nationshus
Puben är stängd sedan 12 januari, men kommer förhoppningsvis öppna igen snart.
Foto: Sandra Gunnarsson/Ergoarkivet

Nationspub stängd i väntan på chef


V-Dalas ständigt öppna pub har sedan terminsstart varit stängd då de saknar pubchef. Men en ljusning hägrar på horisonten.

Den som de senaste veckorna sökt sig till V-Dala nations pub för att släcka törsten har mötts av beskedet att puben är stängd tillsvidare. Anledningen är att nationen sedan terminsstart saknar pubchef.
– Vi vill inte driva en verksamhet om det inte finns någon ansvarig, så vi tog det gemensamma beslutet att hålla den stängd tills vi hittat någon till posten, säger V-Dalas andre kurator Björn Meijer.
Puben har haft stängt sedan 12 januari förutom vid sporadiska tillfällen då vissa av nationens föreningar har nyttjat lokalerna till aktiviteter och då hållit öppet.
– Men vi behöver en huvudansvarig som kan ta hand om inköp, ansvara för att personalen sköter sig och se till att redovisning och bokföring kommer in korrekt så vi inte förlorar vårt alkoholtillstånd, säger Björn Meijer.


Annons

Annons

En del har hört av sig till nationen och frågat vad som har hänt då V-Dalas pub i normala fall har öppet i princip varje kväll året runt.
– Det är förstås tråkigt att vi inte har kunnat ha öppet, men vi har frågat de som hört av sig om de vill bidra till puben på något sätt och vissa har visat intresse för att hålla i quiz bland annat så det hoppas vi kan bli av.
Och nu har de även fått in flera sökande till posten som pubchef.
– I och med att det helt plötsligt är konkurrens om posten så kommer vi avvakta till nästa landskap med att tillsätta den, säger Björn Meijer.
V-Dalas nästa landskap (nationens högst beslutande organ) kommer att hållas 24 februari och puben kommer därefter kunna ha öppet som vanligt.

Läs mer

2024-07-11 13:34
Torsdag den 11 juli kom antagningsbeskedet för de som sökt kurser och utbildningar till höstterminen 2024. Vid Uppsala…
2024-07-08 12:09
AI-användning i studentarbeten har diskuterats hett de senaste åren. Nu lanseras nya AI-verktyg som påstår sig kunna…
2024-07-01 11:17
Enligt den senaste undersökningen från Eurostudent så upplever en tredjedel av studenter vid svenska lärosäten psykisk…