Annons
Annons
V-Dala nationshus
Puben är stängd sedan 12 januari, men kommer förhoppningsvis öppna igen snart.
Foto: Sandra Gunnarsson/Ergoarkivet

Nationspub stängd i väntan på chef


V-Dalas ständigt öppna pub har sedan terminsstart varit stängd då de saknar pubchef. Men en ljusning hägrar på horisonten.

Den som de senaste veckorna sökt sig till V-Dala nations pub för att släcka törsten har mötts av beskedet att puben är stängd tillsvidare. Anledningen är att nationen sedan terminsstart saknar pubchef.
– Vi vill inte driva en verksamhet om det inte finns någon ansvarig, så vi tog det gemensamma beslutet att hålla den stängd tills vi hittat någon till posten, säger V-Dalas andre kurator Björn Meijer.
Puben har haft stängt sedan 12 januari förutom vid sporadiska tillfällen då vissa av nationens föreningar har nyttjat lokalerna till aktiviteter och då hållit öppet.
– Men vi behöver en huvudansvarig som kan ta hand om inköp, ansvara för att personalen sköter sig och se till att redovisning och bokföring kommer in korrekt så vi inte förlorar vårt alkoholtillstånd, säger Björn Meijer.


Annons

Annons

En del har hört av sig till nationen och frågat vad som har hänt då V-Dalas pub i normala fall har öppet i princip varje kväll året runt.
– Det är förstås tråkigt att vi inte har kunnat ha öppet, men vi har frågat de som hört av sig om de vill bidra till puben på något sätt och vissa har visat intresse för att hålla i quiz bland annat så det hoppas vi kan bli av.
Och nu har de även fått in flera sökande till posten som pubchef.
– I och med att det helt plötsligt är konkurrens om posten så kommer vi avvakta till nästa landskap med att tillsätta den, säger Björn Meijer.
V-Dalas nästa landskap (nationens högst beslutande organ) kommer att hållas 24 februari och puben kommer därefter kunna ha öppet som vanligt.

Läs mer

2024-06-24 12:24
Måndagen den 24 juni välkomnas besökare på nytt till Uppsala Universitets museum Gustavianum, som renoverats sedan 2019…
2024-06-20 09:23
Att genomgå en forskarutbildning är mindre lönsamt idag än för 20 år sedan. Lönepremien för gruppen har sjunkit i både…
2024-06-19 09:32
Västmanlands-Dala Nation är känd som den nation i Uppsala som har flest studentbostäder att hyra ut till sina medlemmar…