Annons
Bild dj
V-Dala nation kör klubb på fredag som planerat.
Foto: Scott Sandars/Wikimedia commons

Flera nationsklubbar håller stängt


Till följd av risken för spridning av coronaviruset kommer Stockholms, Värmlands och Östgöta nation att stänga ner sina planerade klubbar denna vecka.

Efter att regeringen beslutat att förbjuda sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare har flera nationer valt att ställa in sina klubbar denna vecka. Stockholms nation som skulle haft sin torsdagsklubb i kväll kommer endast ha restaurangen och puben öppen. Även Värmlands och Östgöta nation som planerat klubb i morgon fredag har valt att ställa in sina klubbar men håller pubarna öppna som vanligt.

V-Dala nations förstekurator meddelar att de kommer att hålla sin planerade klubb Nostalgi i morgon fredag som planerat.
– Vi bedömer att så länge vi följer regeringens begränsning på 500 personer och i övrigt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer som finns i nuläget, så finns det ingen anledning att ställa in. Skulle ny information framkomma eller nya rekommendationer utfärdas tar vi självfallet det i beaktning och vi är hela tiden beredda att omvärdera beslutet, skriver Jessica Edman, förstekurator på V-Dala nation, i ett mail till Ergo.

Ergo har sökt Gotlands och Norrlands nation som båda planerar gasker med släpp på lördag.

Samtliga nationer och Kuratorskonventet kommer att i morgon ha ett möte med polisen för att diskutera hur de ska agera framöver.


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-24 09:53
Verksamhetsårets sista fullmäktigesammanträde innan konstituerande fullmäktige bjuder på oklar stämning, långa…
2024-04-21 19:55
Ikväll klockan 20.00 stängde röstningen för Kårvalet 2024. Ta del av resultatet nedan. 
2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…