Annons
Bild val
Förhoppningen är nu att kårvalet ska flyta problemfritt med start torsdag.
Foto: Creative commons/Lina Svensk

Inget flyt för kårval


Kårvalet skjuts fram två dagar. Strul hos webbhotellet gör att hemsidan där man kan rösta inte fungerar i nuläget.

I morgon var det planerat att kårvalet skulle dra igång. Men nu har valutskottet beslutat att man ska flytta fram kårvalet två dagar.
– Det beror på tekniskt strul i själva röstsystemet. Det skulle kunna vara så att det börjar fungera i morgon klockan 14, men då det är osäkert valde vi att skjuta fram kårvalet. Så vi kör start torsdag och förlänger röstperioden fram till 23 april, säger Nils Dahlgren, ordförande i valutskottet.
Problemet ligger inte hos Uppsala studentkår, utan hos det webbhotell där den valhemsidan ligger. Att kårvalet skjuts upp är ovanligt, men det är inte första gången röstsystemet krånglar.
– Jag tror det var strul även förra året. Det kommer vara ett medskick till nästa års valutskott, att se över valsidan, säger Nils Dahlgren.
Tror du att de framskjutna datumen kommer påverka valdeltagandet?
– Nej, de som varit beredda att rösta redan i morgon är de som redan har bra koll på kårvalet. De kommer rösta oavsett. Om man ska se det positivt kommer valrörelsen nu få lite längre tid på sig, vilket kanske kan väcka mer intresse för kårvalet.

Kårvalet kommer alltså att hållas 9-23 april.

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…