Annons
Annons
Bild Ångström
I skärmdumpen syns att filmen är inspelad i Sieghbahnsalen som är en av Ångströms större föreläsningssalar.
Foto: Wikimedia Commons/Tompen0000

Porrfilm spelades in i UU-lokal


En skärmdump från en porrfilm i en av UU:s föreläsningssalar har spridits på sociala medier de senaste dagarna.
– Vid universitetet ska vi ägna oss åt utbildning och forskning och inget annat än det, säger Christina Boman säkerhetschef vid Uppsala universitet.

I dagarna har en skärmdump från en porrfilm på siten Pornhub cirkulerat på sociala medier. På bilden syns två personer som har sex på katedern i Sieghbahnsalen på Ångström. Ergo har inga uppgifter om när filmen är inspelad.

Hur ser universitetet på detta? Ergo ringer upp säkerhetschef Christina Boman som inte hört talas om vare sig denna film eller att något liknande skulle ha skett tidigare.
– Visst har vi väl upptäckt att saker har skett som att folk till exempel har haft fest eller gjort fel saker i våra lokaler, men jag har inte hört talas om någon filmunderspelning under de åtta år som jag har varit säkerhetschef, säger Christina Boman.
Är det tillåtet att spela in porr i universitets lokaler?
– Vad tror du, säger Christina Boman, skrattar och fortsätter:
– Vid universitetet ska vi ägna oss åt utbildning och forskning och inget annat än det.
Christina Boman menar att det är svårt att uttala sig vidare om hur en sådan här händelse ska betraktas då de inte vet vilka personerna är, eller om det finns någon målsägare som kan sett när det skedde. Om möjligt skulle det kunna räknas som förargelseväckande beteende. Hon är dock noga med att återigen understryka att universitetet är en plats för undervisning och forskning.
– Att plugga här bygger på ett ömsesidigt förtroende, det förtroendet behöver man förvalta på ett klokt och ansvarsfullt sätt.

Uppdatering: Sedan den här artikeln publicerades har filmen plockats bort från porrsiten. En person ska också anonymt ha ringt in till Uppsala universitet och bett om ursäkt för händelsen.


Annons

Annons

Läs mer

2021-01-22 11:08
Hur kommer det sig att en vanlig kandidatuppsats blir nedladdad drygt 4 000 gånger? Ja, svaret ligger kanske i dess…
2021-01-22 10:09
Coronapandemin har gjort det enklare att hitta boende. Det finns till och med aktörer som räknar med att inte lyckas…
2021-01-20 17:40
Kortare kompletterande pedagogisk utbildning är ett av förslagen från regeringen för att få ut fler lärare i skolan, men…