Bild Covid
Det första fallet rapporterades in redan 22 september. Under den senaste tiden har mellan tio och 17 studenter konstaterats smittade av covid-19 på juristprogrammet.
Foto: Creative commons/Lina Svensk

Covidsmitta på juristprogrammet


Drygt tio studenter har bekräftats smittade av covid-19 på juristprogrammet. Nu ställer man om till digital undervisning för att minska risken för vidare spridning.

Det var under måndagen som prefekt Bengt Domeij fattade beslut om att all undervisning på juristprogrammet ska ske på distans under de två kommande veckorna. Detta sedan flera studenter testat positivt för covid-19.
– Det är mellan tio och 17 studenter som smittats. Det är svårt att säga exakt eftersom det rör sig om anonyma rapporter från olika håll. Men det är helt utspritt och det finns inget som tyder på att de har smittats vid en kurs eller ett vid enskilt tillfälle, säger Bengt Domeij, prefekt vid juridiska institutionen vid Uppsala universitet.
Undervisningen har fram tills nu bedrivits i blandform. Vissa seminarier har hållits på plats, alla föreläsningar och vissa seminarier har getts via Zoom.  Bengt Domeij tror inte det kommer bli några problem att man nu behöver ge all undervisning på distans.
– Vi har gjort det här i våras och det kommer vara ännu lättare den här gången.

Vissa rapporter om smitta kommer från enskilda studenter, andra från kursföreståndare eller från smittskyddsenheten. Många är anonymiserade. Därför är det svårt att säga exakt hur många som bekräftats smittade säger Bengt Domeij, prefekt vid juridiska institutionen.  Foto: Uppsala universitet

 

 


Annons

Annons

Läs mer

2023-09-20 10:09
Nationsaktiv på Wermlands nation i Lund åtalas för grov förskingring, då hon ska ha använt sig av nationens betalkort…
2023-09-18 13:23
Den 11 september meddelade Uppsala universitet i ett pressmeddelande att Svante Pääbo är Årets alumn 2023. Han studerade…
2023-09-15 10:20
Drygt ett år efter att anmälan kom in har nämnden för prövning av oredlighet i forskning (Npof) beslutat att Rektor…