Annons
Annons
Bild Uplands
Runt 60 personer var på plats i lokalerna när Miljöförvaltningen gjorde sitt besök. De bedömde att det var för tätt mellan de olika sällskapen.
Foto: Sandra Gunnarsson

Uplands fick anmärkning på trängsel


Miljöförvaltningen gjorde ett midnattsbesök i Svantes källare i helgen och fann att det var för tätt mellan borden. Nu måste nationen vidta åtgärder för att minska risken för smittspridning.

Under ett så kallat tillsynsbesök under helgen fick Uplands nation backning för att inte ha vidtagit tillräckliga smittskyddsåtgärder, rapporterar SVT. Miljöförvaltningen som besökte Svantes källare natten mot lördag, anser att det har varit för trångt mellan de olika sällskapen. Uplands måste nu senast den 30 oktober vidta åtgärder för att trängsel bland besökare ska kunna undvikas.  
Förste kurator meddelar SVT att man redan nu sett till att förhindra trängsel.
– Rapporten gällde att borden stod för nära varandra i ett av rummen vi har servering i under fredagen. Vi har tidigare placerat ut dem på sådana avstånd som rekommenderas men de har blivit flyttade. Det har lett till att vi nu har tagit bort ett antal av borden helt och hållet från det rum där det upplevdes som ett problem så att detta inte ska gå i fortsättningen, skriver Ulrika Andersdotter, förste kurator vid Uplands nation till SVT.

Miljöförvaltningen granskade ett tiotal restauranger under helgen, däribland andra populära studenthäng som Palermo och Lion bar. Palermo hade sedan tidigare fått backning men klarade sig nu utan anmärkning. Även Lion bar passerade granskningen. Uplands var den enda av nationerna som fick besök i helgen.

 


Annons

Annons

Läs mer

2020-11-27 16:38
Smittskyddsenheten har fått motta flera mail där studenter uppger att kursare kommer skriva salstententa trots att de…
2020-11-27 15:58
Om du för en stund tänker bort den där stora blobben som är pandemin – vad är egentligen det jobbigaste med att studera…
2020-11-26 14:40
Har du någon smart och påhittig idé som rör hur UU kan minska sin klimatpåverkan? Snart kan du återigen söka medel ur…