Annons
Annons
Bild Eko
Terminsstart kommer att bli på plats för de allra flesta!
Foto: Sandra Gunnarsson

UU återgår till undervisning på plats


Studenter som tröttnat på att plugga på distans kan andas ut. En majoritet av all undervisning kommer att ges på campus i höst.

När undervisningen drar igång igen om några veckor, kommer det bli i en form som nog de allra flesta har längtat efter – undervisningen kommer att ges på plats.

– Vi har fattat det här beslutet utifrån de rekommendationer som gäller. Det föreligger inte längre något behov av distansundervisning, säger Fredrik Blomqvist, coronasamordnare vid Uppsala universitet.

Fredrik Blomqvist Foto: Uppsala universitet

"Vi kommer att ha möten med smittskyddet varje fredag och vidta relevanta åtgärder om det uppkommer nya situationer."

Det är fortfarande vissa kurser som kommer att ges på distans, men den största majoriteten av all undervisning blir på campus. Studenter ska ha fått information om vad som gäller i sina scheman.

Handsprit kommer att finnas kvar och så även vissa skyddande plexiglas. Men det blir inte längre lika strikt hur många som får sitta i en föreläsningssal. De riktlinjer som gäller sedan första juli tillåter att 300 personer kan vistas i en sal så länge de har anvisad plats.

Är ni inte oroliga över deltavarianten?

– Inte oroliga, men vi har stor respekt och kommer att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer noggrant. Vi kommer att ha möten med smittskyddet varje fredag och vidta relevanta åtgärder om det uppkommer nya situationer, säger Fredrik Blomqvist.


Annons

Annons

Läs mer

2021-10-20 12:04
Köpenhamns universitet skär drastiskt i studieplatserna vid lärosätet. Värst drabbade av nedskärningen är Humanistiska…
2021-10-20 11:53
Flera personalärenden och problem med att genomföra och fatta beslut har lett till att institutionen för neurovetenskap…
2021-10-19 14:47
Röster har höjts för att Karolinska institutet ska ta bort namn på salar och vägar som döpts efter rasbiologer och en…