Annons
Lovisa Sjöström Johansson
Lovisa Sjöström Johansson är ny chefredaktör på Ergo
Foto: Lovisa Sjöström Johansson

Ergos nya chefredaktör i samtal med sig själv


Ergo har blivit med ny chefredaktör. Lovisa Sjöström Johansson (jag) har tidigare läst journalistik på universitetet och frilansat som skribent. I en konversation med Ergo (sig själv) berättar hon (jag) om sin relation till Ergo och jakten på den perfekta cheesecaken.

Lovisa: Hej och välkommen till Ergo!

Lovisa: Tack ska jag ha!  

L: Kan du berätta lite om dig själv?  

L: Javisst. Jag är alltså ny chefredaktör här på Ergo. Självdiagnosticerad med lätt till måttlig kvartslivskris. I grunden är jag legitimerad logoped, men så insåg jag att det nog inte var helt rätt (därav krisen). Så till följd av detta har jag sadlat om - pluggat journalistik, frilansat lite och nu är jag här på Ergo! Vilken grej ändå?

L: Verkligen! Berätta vad du har för relation till Ergo sedan tidigare.

L: Jag har läst Ergo sedan jag började plugga första gången 2016 och tidningen har alltid varit en självklar del av studentlivet för mig. Nu ser jag fram emot att få bidra till att Ergo även fortsatt ska vara viktig del av allas studietid i Uppsala.

L: Vad känns roligast med din nya tjänst?

L: Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med alla ideella skribenter för att fortsätta skapa en tidning av och för studenter. Tidningen är ingenting utan de som vill engagera sig och jag är övertygad om att jag kommer utvecklas massor av att samarbeta med dem.

L: Jag hade inte kunnat säga det bättre själv. Men vad hittar du på när du är ledig då?

L: När jag inte arbetar så bor jag tillsammans med mina många växter och böcker i en lägenhet i Luthagen. Jag sjunger i kör och försöker ständigt lära mig nya saker. I vår försöker jag lära mig att sy kläder (det går så där) och att baka den perfekta cheesecaken (det börjar arta sig). Annars hänger jag med vänner, dricker vin, läser och drömmer.  

L: Toppen. Stort tack för din tid Lovisa!

L: Tack själv Lovisa.

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-24 09:53
Verksamhetsårets sista fullmäktigesammanträde innan konstituerande fullmäktige bjuder på oklar stämning, långa…
2024-04-21 19:55
Ikväll klockan 20.00 stängde röstningen för Kårvalet 2024. Ta del av resultatet nedan. 
2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…