Annons
Annons
Östgöta nation
Inbrott på Östgöta nation i måndags igen, efter ett första försök till stöld under första maj.
Foto: Uppsala universitet

Inbrott och pantstölder på ÖG senaste veckan


Natten till måndag skedde ytterligare ett inbrott på Östgöta nation - det är det andra inbrottet på nationen sedan valborg.

Det var på måndagsmorgonen som det slogs larm om ett inbrott på Östgöta nation. Det var en i nationens personal som genom ett fönster såg en man lämna platsen med en sopsäck full med pant. 

– Man tror att [mannen] tagit sig in genom ett fönster och försökt bryta upp en dörr, säger Östgötas förste kurator Beatrice Simonson i en intervju med Uppsala Nya Tidning (UNT).  

Enligt nationen ska mannen som bröt sig in utöver pantsäcken äve ha försökt bryta upp en kassa. Kassan var vid tillfället tom, så när som på några lunchbiljetter.

Östgöta nation hade inbrott även förra måndagen, den första maj, då några män försökte ta med sig ett tiotal säckar med pant från helgens valborgsfirande. Säckarna återfanns senare en bit bort från nationen. Den pant som stals i måndags har inte hittats.

– Personen har inte fått med sig så mycket men det handlar säkert om några tusenlappar [i pantvärde], berättar Beatrice Simonsson för UNT. 

Polisanmälan har gjorts och Östgöta nation ser över sina säkerhets sina säkerhetsrutiner och larmsystem, enligt UNT-artikeln. 


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-24 12:24
Måndagen den 24 juni välkomnas besökare på nytt till Uppsala Universitets museum Gustavianum, som renoverats sedan 2019…
2024-06-20 09:23
Att genomgå en forskarutbildning är mindre lönsamt idag än för 20 år sedan. Lönepremien för gruppen har sjunkit i både…
2024-06-19 09:32
Västmanlands-Dala Nation är känd som den nation i Uppsala som har flest studentbostäder att hyra ut till sina medlemmar…