Annons
Annons
Kö till Stocken
Kö till Stocken i snöoväder i våras. Under tisdagen kunde likartad scen skådas, men med mer snö och något färre studenter.
Foto: Lovisa Sjöström Johansson

Här köas det trots snökaos


Den nya trenden med köande håller i sig i Uppsala studentliv och under tisdagsförmiddagen kunde det ses tappra köande utanför Stockholms nation.

Trots snöstorm tar man sig ut och köar när nationen släpper biljetter till något av sina populära evenemang, det är sen gammalt… Eller?

Under tisdagsförmiddagen köades det utanför Stockholms nation, bekräftar en källa för Ergo. Anledningen är att man under dagen släpper biljetterna till nationens populära “Luccehelg”, som bjuder på både släpp, gasque och brunch. Men innan ni rusar iväg ut i kylan - det är enbart Stockenmedlemmar som kan köpa biljetter idag. Övriga får snällt vänta tills imorgon.

Den aktiva studenten minns vårterminens köande utanför nationerna för valborgsbiljetter, även i snö och kyla. Men beteendemönstret är relativt nytt, och den som varit med i svängen ett tag (schhhh, vi låtsas att jag är med i svängen fortfarande) vet att man för bara några år sedan inte alls såg studenter köa upp sig enbart för biljettsläpp. Vadan detta? Ergos hobbyanalys är att glappet i verksamhet under pandemin gjorde att tidigare väl inarbetade rutiner och beteenden kring nations- och studentevenemang inte kunde traderas vidare till den nya generationen studenter. Vips så har nya beteenden tagit fäste. Vad tror ni?


Annons

Annons

Läs mer

2024-07-11 13:34
Torsdag den 11 juli kom antagningsbeskedet för de som sökt kurser och utbildningar till höstterminen 2024. Vid Uppsala…
2024-07-08 12:09
AI-användning i studentarbeten har diskuterats hett de senaste åren. Nu lanseras nya AI-verktyg som påstår sig kunna…
2024-07-01 11:17
Enligt den senaste undersökningen från Eurostudent så upplever en tredjedel av studenter vid svenska lärosäten psykisk…