Annons
Annons
Musikhjälpen 2023
Så har det gått för studentkårernas bössor i Musikhjälpen.
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

UTN samlar ihop 26 000 till musikhjälpen


Under Musikhjälpen 2023 har Uppsala teknolog- och naturvetarkår (UTN) mer än fördubblat sitt insamlingsmål, som var 10 000 kr. Studenter som velat bidra till insamlingen har genom initiativ av UTN:s sektioner kunnat få ett tygmärke med musikhjälpens grafik, något som drivit på engagemanget.

Årets musikhjälpen-vecka den 11-17 december som arrangeras av P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen har avslutats och pengarna till insamlingen är räknade. Under veckan har 6107 digitala insamlingsbössor startats. 

Uppsala teknolog- och naturvetarkår (UTN) ut bland bössor med koppling till Uppsalas studentliv, som lyckas samla ihop 26 056 kr. Målet för insamlingen var 10 000 kr. 

– Det är jätteroligt att vi kunnat samla in så mycket pengar och bidra till årets Musikhjälpen, säger Tim Nedergård, ordförande för UTN. 
En stor del av pengarna kommer från märkesförsäljning (tygmärken att sätta på ovve eller labbrock) som pågått under veckan. 
– Våra sektioner har gjort ett fantastiskt jobb för att synliggöra insamlingen. De tog initiativet att sälja musikhjälpen-märken och har låtit hela vinsten gå till vår bössa. Folk gillar märken och det är kul att försäljningen gått så bra, säger Tim Nedergård. 

Utöver vinstpengarna från märkena har UTN även använt sina sociala medier för att uppmärksamma insamlingen. 

I år direktsändes musikhjälpen under 144 timmar från glasburen på Stortorget i Växjö, där programledarna Linnea Wikblad, Sofia Dalén och Oscar Zia gästades av artister och besökare under veckan. Temat för i år var “ingen ska behöva dö av hunger”, och den slutgiltiga summan på 59 510 761 kronor som totalt samlades in är den näst högsta summan hittills. Det är även rekordmånga digitala bössor som startats på initiativ av allt från privatpersoner till företag. 

Bland andra bössor relaterade till Uppsalas studenter så uppnår Uppsala Politicesstuderandes bössa 15 600 kronor, och Uppsala studentkår 2700 kronor. 


Annons

Annons

Läs mer

2024-07-11 13:34
Torsdag den 11 juli kom antagningsbeskedet för de som sökt kurser och utbildningar till höstterminen 2024. Vid Uppsala…
2024-07-08 12:09
AI-användning i studentarbeten har diskuterats hett de senaste åren. Nu lanseras nya AI-verktyg som påstår sig kunna…
2024-07-01 11:17
Enligt den senaste undersökningen från Eurostudent så upplever en tredjedel av studenter vid svenska lärosäten psykisk…