Annons
Annons
Engelska parken
Blottare har visat sig på på Engelska parken, rapporterar UNT.
Foto: Press/David Naylor

Blottare på campus Engelska Parken


En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT. Universitetet har efter händelserna satt in fler väktare för att motverka att liknande händelser sker igen. 
– Jag och min kompis skulle bara gå igenom korridoren vid Karin Boye-biblioteket när jag plötsligt får syn på en man som sitter och tillfredsställer sig själv. Man blir ju väldigt skärrad för man tänker att något sånt här kan inte ske när man är på campus, berättar en av de drabbade, som vill vara anonym, för UNT.

Mannen sågs på samma plats vid båda tillfällena, inomhus utanför Karin Boye-Biblioteket och i båda fallen tillkallades väktare. Mannen hann båda gångerna försvinna från platsen innan väktare anlände. 
– Ingen ska behöva utsättas för något sånt här. Vi har ett signalement, men vi vet inte vem det är. Som svar på händelsen har vi ökat närvaron av väktare så att de kommer oftare till campus, säger Max Keltvik till UNT. 


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-11 09:28
En ny aktivitetsbox har dykt upp i ekonomikumparken. Boxen, som innehåller sport- och träningsutrustning, är en del av…
2024-06-07 10:55
Under måndagsförmiddagen greps 13 demonstranter i samband med en demonstration i Universitetsaulan. Det rapporterar UNT…
2024-06-07 09:03
Stockholms universitets studentkårs tidning Studietid går i graven - för andra gången. Detta efter ett beslut inom…