Annons
Annons
Studietid
Stockholms universitets studentkårs tidning Studietid går i graven - en andra gång.
Foto: Press/Studietid

Tidningen Studietid slopas


Stockholms universitets studentkårs tidning Studietid går i graven - för andra gången. Detta efter ett beslut inom fullmäktige. 

 Efter att Stockholms universitets studentkår (SUS) haft fullmäktigesammanträde kunde man fredag den 24 maj 2024  läsa på Studietids egen hemsida om tidningens bekräftade nedläggning. Anledningen är kårens ekonomiska svårigheter. 

– Studentinflytandet måste vi göra då det är vårt lagstadgade uppdrag, och medlemsaktiviteter känns viktigt för en medlemsorganisation. Det kändes som att Studietid var det vi kunde ta bort, med minst skada för studenterna helt enkelt, säger Disa Ahlblom-Berg till Studietid. 

Nedläggningen av tidningen kommer att spara kåren 1,5 miljoner kronor.  

Tidningen Studietid var en satsning som startade 2018, efter att kårens tidigare tidning Gaudeamus lades ner. Gaudeamus startades, likt Ergo, 1924, men nådde alltså aldrig sin 100-årsdag. Studietid existerade i nästan sex år, innan den nu stundande nedläggningen. 

Redan i juli, när det nya verksamhetsåret börjar, ska Studietid vara avvecklad. Redaktionen själva har vetat om att denna förändring föreligger sedan mars i år. 

–  Jag tror inte man har sett vad Studietid skulle kunna ha levererat än, hur stort genomslag vi skulle kunna ha fått inom ett par år. Det kommer vi inte få veta nu, säger Sofi Röjlar till Studietids reporter. 


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-24 12:24
Måndagen den 24 juni välkomnas besökare på nytt till Uppsala Universitets museum Gustavianum, som renoverats sedan 2019…
2024-06-20 09:23
Att genomgå en forskarutbildning är mindre lönsamt idag än för 20 år sedan. Lönepremien för gruppen har sjunkit i både…
2024-06-19 09:32
Västmanlands-Dala Nation är känd som den nation i Uppsala som har flest studentbostäder att hyra ut till sina medlemmar…