Annons
Annons
Studentbostäder
Nybyggda husen i Rosendal blir en del av V-Dala nations studentbostadsarsenal.
Foto: Press/Akademiska hus

Akademiska hus och V-dala i nytt avtal om studentbostäder


Västmanlands-Dala Nation är känd som den nation i Uppsala som har flest studentbostäder att hyra ut till sina medlemmar. Nu får Nationen ännu fler bostäder efter att ha ingått i ett avtal med  Akademiska Hus om 170 lägenheter med plats för 350 studenter. Lägenheterna är ännu under byggnation och är belägna i stadsdelen Rosendal i nära anslutning till Biomedicinskt centrum och Ångströmslaboratoriet.

Den nya byggnaden har fått namnet Aquila och består av en högdel på tolv våningar och en lågdel på sex våningar. Akademiska hus har byggt efter sitt studentbostadskoncept med både klassiska ettor och korridorsrum där upp till sex personer delar på gemensamma utrymmen. Gemensamma boendeformer innebär ett minskat klimatavtryck och främjar social gemenskap.

– Att ordna bostäder åt medlemmarna är en av nationens viktigaste uppgifter. Med det här tillskottet har vi bostäder för ungefär 1 600 medlemmar, säger Rolf Kroon, skattmästare på Västmanlands-Dala nation och vice ordförande i bostadsstiftelsen i ett pressmeddelande från Akademiska Hus.
I nuläget förvaltar V-Dalas nation totalt 1228 enheter, bland annat i området Triangeln och Majklockan. Under hösten kan medlemmar i nationen ställa sig i kö för en av studentlägenheterna i nya Aquila i Rosendal, som planeras ha tillträde i början av december 2024.


Annons

Annons

Läs mer

2024-07-11 13:34
Torsdag den 11 juli kom antagningsbeskedet för de som sökt kurser och utbildningar till höstterminen 2024. Vid Uppsala…
2024-07-08 12:09
AI-användning i studentarbeten har diskuterats hett de senaste åren. Nu lanseras nya AI-verktyg som påstår sig kunna…
2024-07-01 11:17
Enligt den senaste undersökningen från Eurostudent så upplever en tredjedel av studenter vid svenska lärosäten psykisk…