Annons
Uppsala studentkårs styrelse svarar på kritiken de fick av S-studenter och F -studenter i samband med beslutet om att Studentbokhandeln ska avvecklas.
Foto: Ergos arkiv

Kårstyrelsen svarar på kritik om avvecklingsbeslut


Uppsala studentkårs styrelse svarar på den kritik de fick i S-studenters och F -studenters debattartikel “Vad hände med interndemokratin”, med anledning av beskedet om att Studentbokhandeln ska läggas ned.

Den 30 oktober meddelade Uppsala studentkårs styrelse genom ett pressmeddelande att en avveckling av Studentbokhandeln har påbörjats. Samma dag ifrågasatte kårpartierna S-studenter och F -studenter att kårstyrelsen valde att meddela detta innan fullmäktige fått ta ställning till frågan. Orsaken är att bokhandelns styrelse redan den 16:e oktober beslutade att avveckla verksamheten. När avvecklingen hade påbörjats, ansåg kårstyrelsen att allmänheten borde informeras om beslutet från en förstahandskälla, istället för att låta rykten spridas på stan. Det är bättre att vara öppna och ärliga om att viktiga beslut verkställs, än att hålla dem hemliga för våra medlemmar.

Innan kårstyrelsen offentliggjorde att bokhandelns styrelse beslutat att avveckla verksamheten, var kårstyrelsen noga med att informera resterande partier i Uppsala studentkårs fullmäktige. Det gjordes genom ett informationsmöte som hölls den 22 oktober. Till det här mötet blev samtliga kårpartier inbjudna, och fyra av fem var på plats för att ta del av informationen.


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-19 09:24
"Det är uppenbart att regeringen behöver hjälp i att lista ut var pengarna ska gå", skriver debattörer från Gröna…
2024-04-17 09:36
Vänsterstudenter skriver om akademiska bojkotter i dagens debattartikel.
2024-04-16 08:34
Andranamnet på S-studenters lista till årets kårval, Evina Zebili, skriver om särskilt pedagogiskt stöd i dagens…