Annons
Annons
Den som tror sig vara drabbad av skabb bör söka läkare.
Foto: Wikimedia commons

Ingen risk för skabbsmitta i kårhuset


Tidigare i veckan rapporterades att omkring 20 studenter på Campus Gotland har drabbats av hudsjukdomen skabb. Kårhuset stängdes, dock fanns inget behov av sanering.

– Det finns inget som påvisar att huset ska vara infekterat men vi har varit i kontakt med Anticimex gällande en handlingsplan i förebyggande syfte. Vi har verkligen velat försäkra oss om att ingen känner att huset är i någon farozon för det är det inte, säger Matilda Dreijer som är studiesocial ordförande och kårhusansvarig vid Gotlands studentkår Rindi, till helagotland.se.

Kårhuset har öppnat igen. Den som tror sig vara drabbad av skabb uppmanas att söka vård.

nbsp;


Annons

Annons

Skabb

Skabb är ett spindelliknande kvalster.

Skabbdjuret tar sig in i huden och gör gångar i det yttersta hudlagret där de lägger sina ägg. Det vanligaste symtomet är att det kliar, framför allt på natten. Skabb behandlas oftast med läkemedel som man smörjer på huden.

Källa: 1177 Vårdguiden nbsp; nbsp;

Läs mer

2020-02-21 15:29
Ergo rapporterade tidigare att Uppsalas nuvarande rektor Eva Åkesson var en av kandidaterna till rektorsposten vid Lunds…
2020-02-19 15:14
Den som flyttar till en landsbygdskommun skulle kunna få sina studielån nedskrivna – det är ett av förslagen som lyfts i…
2020-02-14 13:38
De blir de redan bekanta partierna Allians för kåren, S-studenter och Uppsala universitets studenter som kommer att…