Annons
Annons
Bild Eva Åkesson
Eva Åkesson beslutar att distansundervisningen ska fortsätta över sommaren.
Foto: Creative commons/Uppsala universitet

Beslut: distans till sista augusti


Under tisdagen fattade rektor Eva Åkesson beslut om att distansundervisningen ska fortsätta fram till 30 augusti. Detta betyder att ordinarie undervisning och sommarkurser kommer ges på distans. I beslutet som träder i kraft 8 juni finns dock vissa lättnader, bland annat att särskilda undervisningsmoment som till exempel exkursioner, kan undantas distans-kravet. Studenter som har beslut om särskilt stöd kan också slippa examineras på distans om det går att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, samt om examinatorn tycker det är lämpligt.

Anställda vid Uppsala universitet rekommenderas också att från och med 8 juni successivt börja öka sin närvaro på arbetsplatsen.

Om det kommer bli distansundervisning eller ej i höst är ännu inte bestämt. Rektor Eva Åkesson skriver dock på ”Rektorsbloggen” att hon kommer att meddela vartåt det barkar i ett nytt blogginlägg i morgon (ons 20/5).   

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…