Annons
Bild Anders Hagfeldt rekryteringsgruppen
Anders Hagfeldt har tagit sig ytterligare ett steg närmre rektorsposten.
Foto: Foto: Privat/Lina Svensk

Rekryteringsgruppen säger ja till Anders Hagfeldt


Igår stod det klart att Universitetskollegiet vill se professor Anders Hagfeldt som ny rektor vid Uppsala universitet. Under tisdagen gav också rekryteringsgruppen grönt ljus. Kay Svensson som sitter med i rekryteringsgruppen säger till UNT att han känner stor glädje över att Anders Hagfeldt ska komma hit till Uppsala universitet.
– Det här blir jättebra och vi var förstås helt eniga i det här beslutet. Att det finns så stor uppslutning bakom hans namn känns jättebra, säger Kay Svensson, biträdande universitetsdirektör, chef för internationella relationer, samt medlem av rekryteringsgruppen till UNT.

Nu ligger bollen hos konsistoriet, Uppsala universitets styrelse, som den 17 juni ska lämna förslag på rektorskandidat till regeringen som fattar det slutgiltiga beslutet. Det har dock aldrig tidigare hänt att en kandidat kommit så här långt i processen och inte blivit rektor.

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…