Annons
Bild Hacker
Det kanske inte blir nån hackerkarriär för de 22 studenter som misstänks för fusk på en hemtenta i programmering.
Foto: Wikipedia

22 studenter misstänkta för fusk


I slutet av mars hölls en hemtenta motsvarande 2 högskolepoäng i programmering vid Uppsala universitet. Vid rättning upptäckte lärarna att flera studenter tycks ha samarbetat i mindre grupper, vilket inte var tillåtet. Studenterna misstänktes då man kunde se att det förekom kluster med lösningar som var identiska och stack ut från de övriga tentandernas svar. I samtliga anmälningar står att det rör sig om liknande "udda lösningar" som inte kan ha uppstått utan samarbete.

I den största gruppen – som bestod av åtta studenter – har samtliga erkänt att de fuskat till viss del, vissa genom att sitta tillsammans, andra genom att jämföra svaren. I de övriga grupperna som bestod av mellan två till fem studenter har tentanderna angett andra förklaringar till varför lösningarna liknar varandra. Totalt har 22 studenter anmälts för misstänkt fusk på denna tenta. Samtliga anmälningar kommer bedömas av Uppsala universitets disciplinnämnd.    

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…