Annons
Annons
Genrebild Rackarberget
För att få bo i studentlägenhet krävs att man studerar och tar poäng – något som Hans Johnsson inte gjort under de senaste åren.
Foto: Arkiv

73-åring tvingas flytta – överklagar till hovrätten


Uppsalahem Studentstaden vill vräka Hans Johansson för att han inte har tagit några högskolepoäng sedan 2013. Nu har han överklagat beslutet till Svea hovrätt, rapporterar Hem och Hyra.

Sedan 2012 bor juriststudenten Hans Johnsson, 73 år, i en tvåa på Rackarberget via Uppsalahem Studentstaden. Då han inte tagit några högskolepoäng sedan 2013 har hyresvärden beslutat att han ska kastas ut, rapporterar tidningen Hem & Hyra. Uppsalahem studentstaden har också fått rätt i hyresnämnden att verkställa uppsägningen.

– En katastrof för mig eftersom jag inte har någonstans att flytta, säger Hans Johansson till Hem & Hyra.

Han menar att det är på grund av starka smärtor som han inte har kunnat studera eller ta några poäng. Därför har han överklagat uppsägningen till Svea hovrätt. Han hoppas att han nu ska kunna få fart på studierna och kunna uppvisa poäng.

– Jag hoppas kunna visa upp sådana studieresultat att jag får bo kvar med eller utan överklagan till Svea hovrätt, säger han.

Även DN har skrivit om fallet. Uppsalahem Studentstadens Fastighetschef Jenny Wikström säger till tidningen att man behandlat det aktuella ärendet enligt gällande krav och regler.

– Våra studiekrav för alla studenter är att man ska klara minst 22,5 högskolepoäng per termin, säger Jenny Wikström till DN.  

Hans Johansson kommer att få bo kvar i väntan på hovrättens dom.

 


Annons

Annons

Läs mer

2021-10-15 13:11
Den populära koreanska serien Squid game på Netflix har fått intresset för koreanska att skjuta i höjden. Appen Duolingo…
2021-10-11 15:15
Utmärkelsen Årets Uppsalastudent delas årligen ut av Anders Walls stiftelse till en student som på olika sätt utmärkt…
2021-10-01 10:26
I Lund har trycket på vissa nationers klubbar varit så högt att biljetter sålts i andra hand, rapporterar P3 nyheter…