Annons
Annons
Uppsala universitetshus
Foto: Lina Svensk

Kursdeltagare kritiserar UU


Igår, torsdag, och idag genomförs ett internat för över 100 deltagare som läser Uppsala universitets rektorsutbildning. Det faktum att UU har valt att genomföra internatet – som innefattar föreläsningar, grupparbeten och övernattning – har väckt kritik från deltagarhåll på grund av den ökade smittspridningen, rapporterar Dagens nyheter.

– Det erbjuds inget annat alternativ. Det värsta är tvånget man känner, att vi måste dit och kanske utsätta oss för smitta, säger en av deltagarna till DN.

Jonas Almqvist, ansvarig för rektorsutbildningen vid UU, säger till DN att beslutet att genomföra utbildningen på plats handlar om att bibehålla kvaliteten och att allt genomförs i enlighet med rådande smittskyddsrekommendationer.

– När de har grupparbeten kommer de att ingå i samma grupper hela tiden, och de större föreläsningarna kommer att vara uppdelade på två lokaler med ingång utifrån. Vi är dessutom på en konferensanläggning som har goda rutiner för det här, säger han till DN.


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…