Annons
Annons
Ett lotteri att hitta studentboende i Uppsala?
Foto: Jakob Meijer

Bostadslotteri lockade många


Hur stor är chansen att få en bostad i Uppsala? Fyra procent. I alla fall om du har deltagit i Studentboets bostadslotteri.

Att hitta en studentlya i Uppsala kan upplevas som rena rama lotteriet. Det senare är just vad Studentboet, kårens bostadsportal, i samarbete med Uppsalahem har gjort de senaste månaderna – lottat ut bostäder.

Bostadslotteriet är ett återkommande inslag varje hösttermin med start i juli, i samband med det första antagningsbeskedet, och sedan en i augusti, i samband med det andra. nbsp;I år har man även valt att anordna en utlottning i september. Fram tills igår kunde man anmäla sig och på bara en vecka har 125 personer visat sitt intresse.

Det kan jämföras med julilotteriet då 90 personer var med och tävlade om fyra korttidskontrakt. I augusti var siffran 300 på fyra kontrakt. nbsp;Även om det är färre som anmält sig den här gången talar siffrorna sitt tydliga språk: två veckor in på terminen letar studenter fortfarande efter någonstans att bo.
– Att vi får in 125 anmälningar på en vecka visar att det fortfarande behövs bostäder, säger Hanna Mörck, bostadsansvarig på Uppsala studentkår.

För de fem vinnarna väntar nu inflyttning från och med 1 oktober. Kontrakten är så kallade rivningskontrakt med en månads uppsägning. Förhoppningen är att de åtminstone ska kunna bo i lägenheterna höstterminen ut.


Annons

Annons

Läs mer

2024-07-11 13:34
Torsdag den 11 juli kom antagningsbeskedet för de som sökt kurser och utbildningar till höstterminen 2024. Vid Uppsala…
2024-07-08 12:09
AI-användning i studentarbeten har diskuterats hett de senaste åren. Nu lanseras nya AI-verktyg som påstår sig kunna…
2024-07-01 11:17
Enligt den senaste undersökningen från Eurostudent så upplever en tredjedel av studenter vid svenska lärosäten psykisk…