Annons
Annons

Förtroendet för rektor intakt


”Ett lugnt och sakligt möte”. Så beskriver studentrepresentanterna i konsistoriet torsdagens styrelsemöte. Vad gäller deras förtroende för Eva Åkesson är det än så länge intakt.

Kraven på rektor Eva Åkessons avgång var en av frågorna som behandlades när Uppsala universitets styrelse samlades på torsdagen. På plats under mötet var som alltid Uppsala studentkårs tre representanter.

Doktorandnämndens ordförande Li Caldeira Balkeståhl vill inte kommentera mötet mer än att ”det är bra att ledamöterna har fått ta del av informationen, samt att de nu får tid på sig till nästa vecka att sätta sig in i ärendet.”

En av Uppsala studentkårs studentrepresentanter Edvin Alam vill inte heller gå in på detaljer, men beskriver mötet som lugnt.
– Jag tycker generellt det var ett lugnt möte där alla fick möjlighet att komma till tals.

Studentrepresentanten Karin Nordlund, säger samma sak.
Vi har suttit och lyssnat på väldigt mycket information från olika parter. Vi har inte kommit mycket längre än så, säger Karin Nordlund, som inte vill kommentera kritiken.

Något utrymme för diskussion fanns inte. Men ledamöterna ska ha fått veta mer om vad som ligger till grund för kritiken. nbsp;
– Jag kan säga som så att jag har fått mer informationen nu än vad jag har läst innan i tidningarna, säger Karin Nordlund, som i dagsläget inte vill kommentera det som sagts.

Studentkårerna har öppet visat sitt stöd för Eva Åkesson, och där skiljer sig inte studentrepresentanterna.
– Eva är vald kollegialt där både studenter och lärare har fått säga sitt i en gedigen rekryteringsprocess. Grundinställningen nu är därför att hon är vår rektor.

Edvin Alam, som tidigare uttryckt sitt stöd för rektor Eva Åkesson i sociala medier, verkar inte heller ha ändrat åsikt efter gårdagens möte.
– Tills något annat meddelas är det fortsatt det som gäller.


Annons

Annons

Läs mer

2020-01-27 16:11
I mitten av januari stals sex röda flaggor från stängerna utanför Ekonomikum. Det är dock inte första gången någon får…
2020-01-23 16:31
Nästan tolv gånger studiemedlet för en heltidsstuderande tjänar den person som håvar in mest kosing per månad före skatt…
2020-01-23 14:10
I veckan rapporterade media om genusforskare som tystas efter hot. I artiklarna och inslagen målades det upp en mörk…