Annons

Förtjänar ett bättre rykte


Ett ögonblick...
Sofia Björklöv, som är vald till ny ordförande för Uppsalaekonomerna.

Varför sökte du ordförandeposten?
– Jag tycker det är kul att engagera sig, och Uppsalaekonomerna är en förening som fungerar väldigt bra. Den har gett mig väldigt mycket, och nu vill jag ge tillbaka.

I din kandidatpresentation skriver du att du vill ge föreningen det rykte den förtjänar. Vad menar du med det?
– Det kan finnas en viss uppfattning om föreningen som att den är intern eller en klubb för inbördes beundran. Det är inte rättvist. Uppsalaekonomerna har mycket att erbjuda.

Vad ska man göra för att ändra den uppfattningen?
– Jag tror det handlar om vad vi sänder ut för signaler, och att vi måste jobba mer uttänkt med marknadsföringen. Där kommer jag behöva hjälp av både medlemmar och andra eengagerade.

Uppsalaekonomerna har tidigare sökt kårstatus, men fått avslag. Hur ser du på frågan?
– Nu kommer det ju inte vara aktuellt under min period som ordförande, eftersom det dröjer ett par år innan nästa gång man får möjlighet att söka. Men jag kommer att jobba för att förutsättningarna ska finnas den dagen man vill göra det. Till exempel med en uppdaterad medlemsbas. När frågan sedan blir aktuell får man göra en utredning och se om det passar föreningen då. Mycket kan hinna hända på ett par år då omsättningen av studenter är stor.

Vad händer för dig nu?
– Nu vill jag bara sätta i gång på riktigt. Jag går officiellt på 1 juli. Jag har nog aldrig sett fram emot att sommarlovet ska ta slut så fort som jag gör i dag. Och då har det inte ens börjat.


Annons

Annons

PERSONLIGT

Sofia Fia Björklöv
Ålder: 23 år
Läser: Ekonomprogrammet företagsekonomi B just nu nbsp;
Bor: Delar lägenhet i Uppsala
Från: Bromma, Stockholm.
Intressen: Resa, åka skidor, basket och hänga i baren .
Bästa med Uppsalaekonomerna: Alla härliga och engagerade människor.

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…