Annons
Catwalken på Ekonomikum ska byggas om.
Foto: LIsa Gidlöf/arkiv

Catwalken görs om


Upprustningar väntar Ekonomikum. Både den omtalade catwalken och det gamla tryckeriet ska göras om för att förbättra studiemiljön.

Den omtalade catwalken på Ekonomikum görs om. Det meddelar ekonomiska sektionen vid Uppsala studentkår. Under året avsatte intendenturen på campus 100 000 kronor till sektionen, som skulle gå till någon form av upprustning av Ekonomikum. Sektionen har nu fått ja till idén om att köpa in ljudisolerade avskärmare till den korridor på campus som av studenter kallas för catwalken.

Enligt sektionen kommer även det gamla tryckeriet i Ekonomikums källare att få sig ett ansiktslyft. Tanken är att lokalerna ska bli ett stort studentlandskap med rum för gruppstudieplatser, tysta läsplatser och ett nytt kökspentry. Intendenturen sökte pengar från universitetsgemensamma medel i höstas. För några veckor sedan kom beskedet att de blivit beviljade 9 miljoner kronor för en ombyggnation.


Annons

Annons

UTTITTAD

Man blir uttittad och medveten om vad man har på sig. Om man har mjukisbyxor tittar folk verkligen snett på en Läs Ergos tidigare artikel om catwalken på Ekonomikum.

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…