Annons
Annons
På Capri är verksamheten åter igång efter skjutningen, men personalen är påverkad av händelsen.
Foto: Sigrid Asker

Så vänder jag mig om, och där står en man och skjuter


En internationell student skottskadades på en pizzeria fredag kväll. Två dagar senare vårdas han fortfarande på sjukhus. Pizzerians personal är skakade efter händelsen.

Fredag kväll blev två personer skjutna på pizzeria Capri i Flogsta. En av dem, en student från Nederländerna som anlänt till Sverige föregående dag, tros ha blivit träffad av misstag under vad som annars antas vara en uppgörelse mellan kriminella, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.
Två dagar senare syns inga spår av det inträffade utanför Capri, som ligger mellan Flogstavägen och väg 55, mittemot Ica Väst. Recep Kurt som äger restaurangen berättar att man kunde öppna igen klockan ett i lördags.
– Vi brukar öppna 10.30, men det blev senare eftersom polisen arbetade här, säger han.
Tillvaron är i stort sett sig lik på pizzerian, men personalen är inte opåverkad av vad som hänt.
– Vi mår lite dåligt. Det är inte lätt när sådant här händer. Jag såg inte när den beväpnade mannen kom in, så vänder jag mig om och där står en man och skjuter. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Recep Kurt.

Trots allt känner han ingen påtaglig oro för att något liknande ska hända igen. Det tycks inte finnas någon hotbild mot pizzerian.
– Vi vet inte riktigt, men det verkar som att gärningsmannen och ena offret kände varandra, det bara råkade hända just här, säger Recep Kurt.
Under lördag eftermiddag lämnade en 19-åring över sig till polisen och är nu skäligen misstänkt för försök till mord, rapporterar SVT Nyheter.
Uppsala universitet gick på fredagkvällen ut med ett pressmeddelande där man talar om att den skottskadade studentens anhöriga är informerade och att han får vård på sjukhus. På lördagen fanns universitetets krisorganisation och psykologer på plats i Segerstedthuset för att ta emot studenter i behov av samtalsstöd. För fortsatt samtalsstöd hänvisas till Studenthälsan.


Annons

Annons

nbsp;

nbsp;

nbsp;

Läs mer

2020-05-20 15:27
Nu har valprocessen av en ny rektor börjat närma sig sluttampen. Idag presenterades de tre slutkandidaterna som är…
2020-05-20 11:45
Kommer det bli distans- eller campusbaserad utbildning till hösten? Rektor Eva Åkesson menar att det är för tidigt att…
2020-05-19 11:15
Hur har utbildningskvaliteten påverkats av att universitetet gått över till distansundervisning? Och hur mår studenterna…