Annons
Annons
Studentrummen på Sernanders väg kommer att omvandlas till lägenheter.
Foto: Ergos arkiv

Ska verka för skälig hyra i Flogsta höghus


Renoveringen att Flogsta höghus kommer att innebära höjda avgifter. Hyresgästföreningen har förståelse för detta men kommer att förhandla med Heimstaden för att hyrorna ska bli så skäliga som möjligt.

Som Ergo tidigare har rapporterat avser hyresvärden Heimstaden att omvandla korridorerna i Flogsta höghus till lägenheter.

– I många fall är korridorsboende ett bra första boende då man kan skapa sociala kontakter bland många sorters studenter, lära sig nya saker och känna sig mindre ensam som nyinflyttad. Det är tråkigt att denna typ av boende kommer att bli mindre vanligt, säger Dianna Zeleskov, ordförande i Hyresgästföreningen Flogsta höghus (HFH). nbsp;

Samtidigt uttrycker hon förståelse för Heimstadens beslut.

– Det verkar finnas en minskad efterfrågan på korridorsbostäder enligt undersökningar som har gjorts, många vill ha ett eget kök. Det förvånar inte att Heimstaden har valt att arbeta utifrån detta.

Hyrorna kommer att höjas efter ombyggnation och renovering. Hur mycket har Heimstaden i dagsläget inte kunnat svara på.

– Det är inga konstigheter att hyran kommer att bli högre. Vi kommer att förhandla med Heimstaden så att den ska vara så skälig som möjligt, säger Dianna Zeleskov.

Hyresgästföreningen ska även försöka att samråda med Heimstaden för att bidra med förslag på hur planlösningar och materialval ska bli så optimala som möjligt ur praktiska och ekonomiska aspekter.


Annons

Annons

Läs mer

2021-10-22 18:54
Residents at Klostergatan 16 are living next to a construction site with long hours of loud demolition work going on…
2021-10-22 11:37
Astrid Cleve, den första kvinnan som disputerade i naturvetenskap men också uttalad nazist, har haft en sal uppkallad…
2021-10-20 12:04
Köpenhamns universitet skär drastiskt i studieplatserna vid lärosätet. Värst drabbade av nedskärningen är Humanistiska…