Annons
Annons
Pilatesträning på Campus 1477 vid Blåsenhus.
Foto: Hanna Strandberg

Campus 1477 vann upphandling


Nu står det klart att Campus 1477 kommer att fortsätta driva träningsverksamheten i Blåsenhus. Verksamhetschefen Simon Andersson tror att deras styrkor är bredd och erfarenhet.

Träningsanläggningen Campus 1477, som ägs av Uppsala studentkår, Farmacevtiska studentkåren och Kuratorskonventet, beslöts att bli konkurrensutsatt 2017. Flera andra aktörer har visat intresse, men nu står det klart att Campus 1477 kommer att fortsätta driva verksamheten i Blåsenhus fram till nästa upphandling 2024.

– Vi skrev på papperna imorse. Det känns jättekul, säger Simon Andersson, verksamhetschef på Campus 1477.

Aktörerna poängsattes efter vilket utbud de skulle kunna erbjuda och vilken hyra de var beredda att betala.

– Vi fick 59 poäng av 60 på utbudet, näst intill full pott, så vi har kunnat visa att vi har en bra verksamhet, säger Simon Andersson.

Han tror att det vinnande konceptet för Campus 1477 är deras bredd i träningsutbudet, kombinerat med lång erfarenhet av att rikta sig mot studenter.

– Alla älskar inte gym och gruppass. Vi erbjuder också aktiviteter som bollsporter och klättring, säger Simon Andersson.

Under de kommande åren hoppas man kunna utveckla utbudet ytterligare, och satsa på fler utomhusaktiviteter och evenemang. I förlängningen ser Simon Andersson gärna att Campus 1477 utökas med fler lokaler än den befintliga vid Blåsenhus.

– Vi är lite begränsade i våra lokaler, en del studenter behöver aktiveras på andra sätt.

Uppsala studentkår, Farmis och Kuratorskonventet är med och ser till att studentintresset styr, säger han.

Vilka aktiviteter är populärast hos er idag?

– Det är framförallt blandningen, men vi har till exempel jättepopulära yogapass och corepass. Sedan har vi ett nytt pass som heter Booty Camp som är så populärt att det är löjligt, där har vi bara två pass i veckan så vi vill gärna ha fler instruktörer, säger Simon Andersson.

Campus 1477 har tidigare även drivit en träningsanläggninge i Science Park, som kommer att tas över av Friskis amp; Svettis i mitten av december.


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-20 09:23
Att genomgå en forskarutbildning är mindre lönsamt idag än för 20 år sedan. Lönepremien för gruppen har sjunkit i både…
2024-06-19 09:32
Västmanlands-Dala Nation är känd som den nation i Uppsala som har flest studentbostäder att hyra ut till sina medlemmar…
2024-06-13 08:28
EU-valet är genomfört - men hur röstades det i Uppsalas studentområden?