Annons
Annons
Bild Akademiska sjukhuset
Här behövs personal både nu och i sommar – längst ner i artikeln finns en länk till ansökningssidan.
Foto: Lina Svensk

Akademiska sjukhuset söker studenter som vill jobba


Sjukvården är väldigt hårt belastad till följd av det stora antalet covidpatienter. Akademiska sjukhuset söker nu studenter som kan jobba.
– Vi är framförallt i behov av sjuksköterskestudenter som är klara med termin fyra och läkarstudenter som är klara med termin nio, säger Anna Wadenhov, HR-direktör vid Akademiska sjukhuset.

På grund av det pågående coronautbrottet är trycket på Akademiska sjukhusets personal högt. Man söker nu efter studenter som kommit en bit in i sin vårdutbildning och kan tänka sig att jobba.  

– Vi är framförallt i behov av sjuksköterskestudenter som är klara med termin fyra och läkarstudenter som är klara med termin nio, säger Anna Wadenhov, HR-direktör vid Akademiska sjukhuset.

Hon berättar att de hört av sig till universitetet både under första och andra vågen för att på så sätt försöka rekrytera ny personal, men att det inte gett något större resultat.

Kan även andra studenter, de som inte läser något vårdrelaterat hjälpa till?

–  Nja. Vi gick ut i våras med att vi hade ett stort behov och fick hundratals ansökningar och det blev svårt att sålla bland alla ansökningar. Nu är det framförallt resurser som kan jobba kliniskt vi är intresserade av.

Man söker nu efter studenter som kan jobba inom intensivsjukvård, slutenvård och akutsjukvård. Det finns också möjlighet att få arbeta inom andra delar av sjukhuset som inte rör covid-vården. Behovet finns både nu och under sommaren och gäller dagtid, kvällstid, natt och helger.

 


Annons

Annons

Läs mer

2021-10-22 18:54
Residents at Klostergatan 16 are living next to a construction site with long hours of loud demolition work going on…
2021-10-22 11:37
Astrid Cleve, den första kvinnan som disputerade i naturvetenskap men också uttalad nazist, har haft en sal uppkallad…
2021-10-20 12:04
Köpenhamns universitet skär drastiskt i studieplatserna vid lärosätet. Värst drabbade av nedskärningen är Humanistiska…