Annons
Pågatåg
Studentkortet kommer fortsatt duga som studentlegitimation på bland annat Skånetrafikens bussar och tåg, åtminstone fram till januari 2022.
Foto: Karl-Johan Hjertström/Wikimedia

Studentkortet åter giltigt för reserabatt


Svensk Kollektivtrafik uppgav i september att de hade sagt upp sitt samverkansavtal med Studentkortet, men nu har parterna hittat en tillfällig lösning som innebär att Studentkortet återigen ska gå att visa upp för att få studentrabatt.

Svensk Kollektivtrafik – en bransch- och intresseorganisation som samordnar bland annat trafikorganisationerna Skånetrafiken, Öresundståg och Västtrafik – meddelade i mitten av september att de sade upp sitt samverkansavtal med studentlegitimationsutgivaren Studentkortet. Vad det innebar var att endast Mecenat och WeStudents från och med 16 september skulle godtas som studentlegitimation för den som ville resa med Svensk Kollektivtrafiks trafikorganisationer. Men nu har parterna i konflikten kommit fram till en tillfällig lösning, rapporterar tidningen Lundagård.

 


Annons

Annons

Sedan i måndags, 4 oktober, godtas återigen Studentkortet som studentlegitimation på de bussar och tåg som samordnas av Svensk Kollektivtrafik. Anledningen uppges bland annat vara att Lunds studenter påverkades tydligt av det avbrutna samarbetet. Det tillfälliga avtalet mellan Svensk Kollektivtrafik och Studentkortet gäller dock bara fram till och med 16 januari nästa år. Vad som därefter händer med samarbetet är avhängigt på om Studentkortet kommer uppfylla de krav som Svensk Kollektivtrafik ställer på sina leverantörer, vilket de inte gör idag.

Det är oklart exakt vilka kraven är, men Svensk Kollektivtrafik uppgav i ett pressmeddelande när samarbetet med Studentkortet inte förlängdes att Mecenat och WeStudents “har god ekonomi och är stabila organisationer som kan trygga säkra verifieringar av studenternas rätt till rabatt.”

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…