Annons
Annons
Rackis
Hans Johnsson har inte kunnat uppvisa något studieresultat sedan 2013 och tvingas därför flytta från Rackarberget i början av nästa år.
Foto: Arkiv

Överklagan avslås – 74-årige studenten tvingas flytta


Den äldre juriststudent som bott på Rackarberget sedan 2012, men inte kunnat uppvisa några studieresultat sedan 2013, tvingas nu flytta sedan Svea hovrätt avslagit hans överklagande.

Ergo skrev i augusti om 73-årige Hans Johnsson (nu 74), inskriven vid juristprogrammet i Uppsala, som överklagade hyresnämndens beslut om avflyttning från sin studentlägenhet på Rackarberget, vilket Hem & Hyra var först med att rapportera. Hans Johnsson flyttade till Rackarberget 2012 i samband med att han påbörjade sina studier, men har sedan 2013 inte kunnat uppvisa några studieresultat, vilket är ett krav för att man ska får bo kvar i Uppsalahem Studentstadens bostäder (minst 22,5 poäng per termin, det vill säga samma prestation som krävs för att fortsatt erhålla studiemedel).
 


Annons

Annons

Hans Johnsson uppger som skäl till varför han inte kunnat uppvisa studieresultat att han dragits med mycket starka smärtor i ländrygg och ben sedan 2014, vilket har gjort att han inte kunnat sova och har begränsat hans rörelseförmåga. Han menar dock att han har haft för avsikt att återuppta studierna varför han beslöt att överklaga Uppsalahems och hyresnämndens beslut att säga upp hans hyreskontrakt till hovrätten.

I slutet av september meddelade dock Svea hovrätt att de går på hyresnämndens bedömning och att Hans Johnssons överklagan därför får avslag, rapporterar Dagens Juridik. Beslutet kan inte överklagas och Hans Johnsson är därför skyldig att flytta ut från sin bostad på Rackarberget senast 1 februari 2022.

Läs mer

2024-06-13 08:28
EU-valet är genomfört - men hur röstades det i Uppsalas studentområden? Miljöpartiet och Socialdemokraterna verkar vara…
2024-06-11 09:28
En ny aktivitetsbox har dykt upp i ekonomikumparken. Boxen, som innehåller sport- och träningsutrustning, är en del av…
2024-06-07 10:55
Under måndagsförmiddagen greps 13 demonstranter i samband med en demonstration i Universitetsaulan. Det rapporterar UNT…