Annons
Annons
Ergo träffar studenter på nationsinskrivningarna och passar på att fråga: varför gick du med i just din nation?
Ergo träffar studenter på nationsinskrivningarna och passar på att fråga: varför gick du med i just din nation?
Foto: Therese Lager

Ergo frågar: Varför gick du med i just din nation?


Ergo ger sig ut under välkomstveckorna för att prata med förväntansfulla reccar och faddrar. I myllret på nationsinskrivningarna passar vi på att fråga nya och gamla studenter: vilken nation har du gått med i och varför?

Tove Ohlén

Tove Ohlén har valt att gå med i V-dala nation.

- Jag tror att den största anledningen är att jag inte hittat bostad än. Just nu pendlar jag från Stockholm och jag har hört att V-dala har utlottning av bostäder där man inte behöver stå i bostadskö som hos många andra. En person som jag pratade med fick bostad direkt när hon lottades. Sen verkade de trevliga där, och så är nationen ganska stor också.

 

Haza Newman med kompisen Jonas, som tipsat om Uplands burgare

Haza Newman har valt att gå med i Uplands nation.

- Jag tänkte testa något nytt - förut var jag med i Kalmar nation. Dessutom har jag en kompis som berättat att man får bra pris på hamburgare här.

 

Romen Janevall

Romen Janevall har valt att gå med i Värmlands nation.

- Jag är oftast ute på Snerikes och Värmlands, så why not? Man slipper betala cash också - det här med kontant på fredagar känns inte så kul så jag är hellre medlem. Sen är det ett ganska mysigt ställe också.

 

Magdalena Gadd

Magdalena Gadd har valt att gå med i Stockholms nation.

- Jag valde den faktiskt slumpmässigt. Jag vet inte vilken nation jag slutligen vill vara del av så jag skrev bara in mig på en av dem som finns. När vi var på väg hit så stod jag och pratade med en tjej som var trevlig, och hon följde mig hit - hon skulle gå med i Stockholms nation så då tänkte jag att jag följer med.

 

Malin Fyhr och Filip Mikkonen

Malin Fyhr och Filip Mikkonen har valt att gå med i Norrlands nation.

- Vi har en kompis som också pluggar och hon tipsade om Norrlands. Hon sa att de hade bra burgare, så det var den största anledningen.

 

Isak Meren

Isak Meren har valt att gå med i Gästrike-Hälsinge nation.

- Båda mina föräldrar var med i GH när de pluggade här. Jag har dessutom hela släkten från Gästrikland och är mycket där, så det kändes som det enda rätta.

 

Elias Hedlund

Elias Hedlund har valt att gå med i Östgöta nation.

- Det var bara för att vi gick förbi här. Vi var tvungna att skriva in oss snabbt innan vi gick vidare och det var öppet. Jag har inte så bra koll, så mitt svar är kanske inte så värst intressant.

 

Är du fortfarande osäker på vilken nation du ska gå med i? Kolla in Ergos inskrivningsguide för att ta reda på vilken nation som passar dig bäst.

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-11 09:28
En ny aktivitetsbox har dykt upp i ekonomikumparken. Boxen, som innehåller sport- och träningsutrustning, är en del av…
2024-06-07 10:55
Under måndagsförmiddagen greps 13 demonstranter i samband med en demonstration i Universitetsaulan. Det rapporterar UNT…
2024-06-07 09:03
Stockholms universitets studentkårs tidning Studietid går i graven - för andra gången. Detta efter ett beslut inom…