Annons
Annons
logga HP

Replik: "Genusdoktrinen är inget påhitt, även om vi gärna önskar det"


"Det sker en politisering av universitetets verksamhet, och den sker mitt framför våra ögon. Detta är fakta, oavsett hur mycket våra politiska motståndare vill dölja det med falska anklagelser om rasism", skriver Högerpartiet i en replik på Vänsterstudenters och S-studenters senaste debattinlägg.

Det här är en debattartikel. Åsikterna som framförs är skribenternas egna.

Inlägget är en replik på S-studenters och Vänsterstudenters debattinlägg "Högerpartiets existens bygger på falska påståenden och påhitt" (21/4).


Att det vänsterradikala narrativet blivit så pass normaliserat att vänstern själva inte ens inser att det pågår politisk vinkling på universiteten, då är vi väldigt illa ute.

Kunskapen snedvrids när forskningsmedel villkoras med att man måste anlägga ett genusperspektiv på allt ifrån brofästen till glaciärer. Det sker en politisering av universitetets verksamhet, och den sker mitt framför våra ögon. Detta är fakta, oavsett hur mycket våra politiska motståndare vill dölja det med falska anklagelser om rasism. SVTs kulturrecensent framhåller också det i sin recension av boken Genusdoktrinen. Recensenten kommer fram till att det är betänkligt att det sker en politisering av universitetens verksamheter. Är SVT också “snyftande högerextremister” som inbillar sig saker, S-studenter? Det får läsarna avgöra.

Att ändra i kurslitteratur för att det ska passa egna politiska intressen är något vi förknippar med politisk indoktrinering och ett tecken på en osund akademisk kultur. Att vänsterblocket vill göra kåren till ett ”medlemsfack” borde oroa vem som helst över vilken antidemokratisk utveckling kåren och universitetet kommer ta.

Signerat Högerpartiet:

Tim Sundblad
Jacob Rosén
William Larsson
David Hedström
Joel Engström
Henric Colliander


Annons

Annons

Läs tidigare inlägg i kårvalsdebatten:

 

(8/4) S-studenter och Vänsterstudenter: "Vi står redo att leda kåren"

(11/4) Högerpartiet: "Högerpartiet är alternativet för den ansvarsfulle studenten"

(11/4) S-studenter: "Låt inte Uppsala studentkår fortsätta vara en herrklubb"

(12/4) UUS: "UUS tar ansvar för kåren och studenterna" (Replik på "Vi står redo att leda kåren")

(13/4) AFK och UUS: "Panelsamtalet ett klockrent bevis på varför partisystemet måste avskaffas"

(19/4) S-studenter och Vänsterstudenter: "Sverigedemokrater har ingen plats i kåren"

(19/4) S-studenter: "UUS och AFK gömmer sig bakom den 'opolitiska' flaggan" (Slutreplik på "Vi står redo att leda kåren")

(20/4) Högerpartiet: "Frasradikala gråsossar benämns bäst som konspirationsteoretiker" (Replik på "Sverigedemokrater har ingen plats i kåren")

(21/4) S-studenter och Vänsterstudenter: "Högerpartiets existens bygger på falska påståenden och påhitt" (Replik på "Frasradikala gråsossar benämns bäst som konspirationsteoretiker")