Annons
Annons
loggor s och v

Replik: "Högerpartiets existens bygger på falska påståenden och påhitt"


"Det är magstarkt av ett parti som snyftar om en inbillad så kallad 'vänsterindoktrinering' att kalla oss konspirationsteoretiker", skriver S-studenter och Vänsterstudenter i ett svar på Högerpartiets senaste debattinlägg.

Det här är en debattartikel. Åsikterna som framförs är skribenternas egna.

Inlägget är en replik på Högerpartiets debattinlägg "Frasradikala gråsossar benämns bäst som konspirationsteoretiker" (20/4).

Det är magstarkt av ett parti som snyftar om en inbillad så kallad “vänsterindoktrinering” att kalla oss konspirationsteoretiker. Hela Högerpartiets existens bygger på falska påståenden och påhitt som saknar all koppling till verkligheten. Den bygger egentligen på en sak: högerextremism.

Varken S-Studenter eller Vänsterstudenter försöker dölja sina kopplingar till arbetarrörelsen. Men vi tar inte emot pengar och samarbetar med ett rasistiskt parti. Det är en anmärkningsvärd skillnad. Sådana krafter har ingen plats på ett universitet, vars representanter intalar sig själva och andra att universiteten är infiltrerade av en stor vänsterkonspiration. Någonting man gärna gömmer sig bakom för att motivera begränsningar av den akademiska friheten.

"Laboremus har en stolt historia att stå upp mot främlingsfientlighet och vi tänker fortsätta göra det."


Annons

Annons

Precis som Sverigedemokraterna vill Högerpartiet göra skillnad på student och student. Vi tycker att det är en självklarhet att alla ska ha möjlighet att gå på universitetet och vi vill att fler studenter från arbetarhem eller med utländsk bakgrund blir representerade. Detta säger högerpartiet nej till. Det är inte så konstigt när Sverigedemokraterna tar ny skepnad i form av ett studentparti. För då blir det genast obehagligt.

Laboremus har en stolt historia att stå upp mot främlingsfientlighet och vi tänker fortsätta göra det. Högerpartiets politik är tyvärr inte först och främst för studenternas bästa, utan för några få utvalda. Sverigedemokraterna har ingen plats i kåren.


För kårpartiet S-studenter:

Anton Sánchez Sulejmani, förstanamn S-studenter
Acacia Holland, andranamn S-studenter

För kårpartiet Vänsterstudenter:

Milla Knuuti, förstanamn Vänsterstudenter
Alexander Wilson van Deurs, andranamn Vänsterstudenter

Läs tidigare inlägg i kårvalsdebatten:

 

(8/4) S-studenter och Vänsterstudenter: "Vi står redo att leda kåren"

(11/4) Högerpartiet: "Högerpartiet är alternativet för den ansvarsfulle studenten"

(11/4) S-studenter: "Låt inte Uppsala studentkår fortsätta vara en herrklubb"

(12/4) UUS: "UUS tar ansvar för kåren och studenterna" (Replik på "Vi står redo att leda kåren")

(13/4) AFK och UUS: "Panelsamtalet ett klockrent bevis på varför partisystemet måste avskaffas"

(19/4) S-studenter och Vänsterstudenter: "Sverigedemokrater har ingen plats i kåren"

(19/4) S-studenter: "UUS och AFK gömmer sig bakom den 'opolitiska' flaggan" (Slutreplik på "Vi står redo att leda kåren")

(20/4) Högerpartiet: "Frasradikala gråsossar benämns bäst som konspirationsteoretiker" (Replik på "Sverigedemokrater har ingen plats i kåren")

Läs mer

2024-06-04 09:45
Laboremus skriver, tillsammans med S-studenter, om sin kandidat till EU-parlamentet i dagens debattartikel.
2024-05-14 09:00
Stora förändringar på kåren kan vara att vänta efter dagens konstituerande fullmäktigesammanträde. Tre av fem kårpartier…
2024-04-19 09:24
"Det är uppenbart att regeringen behöver hjälp i att lista ut var pengarna ska gå", skriver debattörer från Gröna…